Aragazul cel nou

Îi voi binecuvânta din belşug hrana, voi sătura cu pâine pe săracii lui. – Psalmii 132:15

Niciodată nu m-am împăcat foarte bine cu electrocasnicele. Dacă ai avut ocazia să locuieşti cu chirie în mai multe locuri, probabil ştii că nu întotdeauna primeşti chiar ce îţi doreşti şi, uneori, nu primeşti nimic.

Eu am locuit cu chirie la câteva ferme vechi, unde în contract nu era prevăzut că voi primi electrocasnice de bucătărie. Ultima casă în care am locuit era goală de ceva vreme. Aveam un frigider mic, ce îmi era suficient, un cuptor cu microunde şi un reşou cu un singur ochi. Timp de un an m-am descurcat cu acestea. După aceea mi-am cumpărat o casă.

Aragazul pe care l-am găsit în noua mea casă lăsa de dorit. Era vechi şi un ochi nu funcţiona; cuptorul cocea pe jumătate. Dar mă simţeam bine să fiu la casa mea şi, pentru că era al meu, nu m-am plâns nici măcar de aragazul nefuncţional. De fapt, l-am păstrat timp de doisprezece ani şi am învăţat să lucrez cu el în ciuda defectelor lui. Dar, într-o zi, când firele din spate au făcut scurtcircuit şi au început să scoată zgomote ciudate, am ştiut că era momentul să îmi cumpăr un aragaz nou.

Acum în bucătăria mea tronează un aragaz nou şi frumos. Pentru că a trebuit să mă descurc atât de mult timp cu aragazul nefuncţional, acum aproape că mă simt vinovată că am ceva atât de nou. Acel simţământ ar vrea să preia controlul – de parcă nu merit ceva atât de frumos.

Apoi conştiinţa îmi e inundată de o voce care îmi spune blând: Ai dreptate. Nu meriţi. Nu meriţi niciuna din binecuvântările pe care ţi le trimit. L-ai omorât pe singurul Meu Fiu. Dar te iert şi te iubesc atât de mult, în ciuda păcatelor tale, încât vreau să îţi dau comoara iubirii Mele. Şi inima mea se umple de recunoştinţă pentru acest dar minunat.

Dacă m-ai întreba cum cred că va arăta Cerul, atunci ar trebui să îţi răspund: „Cred că va fi la fel ca aragazul meu cel nou.” Când voi vedea Cerul, ştiu că voi fi copleşită de slava şi frumuseţea lui şi voi rămâne mută de uimire, deoarece nu îl merit.

Apoi voi simţi un braţ care mă cuprinde uşor peste umăr şi-L voi auzi pe Isus care îmi spune blând: „Sper că îţi place. Toate acestea le-am cumpărat pentru tine, pentru că te iubesc atât de mult! Sunt bucuros că eşti aici să te bucuri de noua ta casă împreună cu Mine.”


Sylvia Sioux Stark

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor