„Mă voi întoarce”

Şi, după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. – Ioan 14:3

Cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată a fost pregătirea pentru plecarea soţului meu în armată, în anul 2003. Faptul că sufletul meu pereche şi tovarăşul meu urma să se avânte în necunoscut era devastator pentru mine. Eu şi copiii rămâneam acasă.

Pentru prima dată în viaţă rămâneam singură. Rudele mele erau la mii de kilometri depărtare şi nu puteam să le cer să vină să stea cu mine. Aveau şi ei viaţa lor. Trebuia să mă descurc singură. Nu mă deranja să stau o săptămână fără soţul meu, se mai întâmplase şi înainte. Dar, de această dată, era altceva. Soţul meu urma să plece într-un loc în care nu prea putea să ia legătura cu mine. Îmi făceam griji pentru siguranţa şi bunăstarea lui.

Am încercat să ne pregătim mental pentru plecarea lui, asigurându-ne constant unul pe celălalt că urma să ne revedem. Am plătit toate facturile în avans, astfel încât singura mea grijă să fie binele copiilor. Casa mea părea acum un depozit. Era plină de provizii de hrană. Tot ce trebuia să mai fac era să cumpăr cele strict necesare în fiecare săptămână. Ne-am rugat în fiecare zi, căutând sfat şi călăuzire din partea lui Dumnezeu. Ştiam că Dumnezeu era singurul care putea hotărî dacă soţul meu trebuia să plece sau nu.

În cele din urmă, a sosit şi ziua pe care nu o aşteptam deloc. În timp ce mergeam spre autobuz, soţul meu mi-a şoptit blând la ureche: „Mă voi întoarce înainte să îţi dai seama!”

Zâmbind, l-am sărutat şi ne-am luat rămas bun. Nu îmi mai făceam griji. Aveam speranţa că Dumnezeu urma să îl aducă înapoi acasă, sănătos şi în siguranţă.

Când a fost pe acest pământ, Hristos le-a spus ucenicilor Lui că urma să plece să ne pregătească un loc mai bun (vezi Ioan 14:1-3). El a promis că Se va întoarce să ne ia acasă. L-am crezut pe soţul meu când mi-a promis că se va întoarce. Dacă pot avea încredere în soţul meu, care este un muritor de rând, cu siguranţă că îl pot crede pe Mântuitorul nostru când a spus că Se va întoarce.

Isus a promis: „Şi, după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi” (Ioan 14:3).

De-abia aştept să îl văd pe Domnul în toată slava Lui, întorcându-Se aşa cum a făgăduit!


Diantha Hall-Smith

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentIsten megszabadít
Articolul următorCuvântul Domnului este autosuficient