Voi rezolva mai târziu

lată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii. – 2 Corinteni 6:2

Aş vrea să încep prin a face o mărturisire: toată viaţa mea am avut o problemă cu amânarea şi tocmai de aceea, în urmă cu câţiva ani, am creat următorul motto: „Acţionează acum.” De-a lungul anilor am observat că acest motto m-a ajutat să „supravieţuiesc” cu atât de multe lucruri de făcut şi m-a ajutat să nu rămân în urmă. Dar totodată am descoperit că, pe măsură ce mă maturizam (îmbătrâneam), îmi era tot mai greu să-mi pun în practică mottoul. Îmi dau seama că acest lucru se întâmplă din cauza numeroaselor lucruri pe care amân să le fac; în multe zile, lista pur şi simplu este prea lungă ca să mă ţin de ea. Şi atunci ce credeţi că fac?

Un lucru pe care l-am încercat în trecut a fost să spun „nu” de mai multe ori. De asemenea, am învăţat să deleg unele lucruri altora, inclusiv unor membri ai familiei. Nu pot să fac eu totul.

Din conversaţiile pe care le-am avut cu alte femei am descoperit că sunt foarte multe domenii din viaţa noastră în care obişnuim să amânăm. Nu începem chiar acum un program de exerciţiu fizic. Nu ne continuăm acum studiile. Ca să nu mai spun de acea programare pentru o mamografie pe care am tot amânat-o în ultimii ani.

Vedem amânarea chiar şi în aspectele mai neimportante din viaţa noastră: amânăm curăţenia generală în casă, nu facem tivul la rochie decât în momentul în care vrem să o purtăm sau chiar amânăm să sunăm o prietenă care este bolnavă.

Meditând la acest subiect, în mintea mea s-a cuibărit o întrebare tulburătoare: Noi, creştini fiind, amânăm şi când vine vorba de pregătirea noastră pentru a doua venire a lui Isus? De câte ori nu ne-am spus: „Voi începe devoţionalul zilnic de săptămâna viitoare”? Sau: „Voi începe să citesc Biblia la rând de anul viitor, ca să încep cu începutul”? Sau: „Când ritmul vieţii va mai încetini, voi găsi timp să particip la grupul de studiu biblic”?

Sunt foarte multe motive pentru a amâna pregătirea spirituală şi fiecare dintre ele pare a fi destul de întemeiat. Totuşi, la începutul acestui an, vreau să Îi mulţumesc lui Dumnezeu că Duhul Sfânt încă mă cheamă la o relaţie mai profundă şi mai plină de sens cu Isus, lucru care mă duce cu gândul la versetul de astăzi.

Pavel îi mustră pe corinteni: „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.” Trebuie să recunosc faptul că am auzit şi am folosit de multe ori aceste cuvinte la multe campanii de evanghelizare, când s-a făcut apel pentru cei care doreau să îşi predea viaţa lui Isus. Dar îmi dau seama că aceste cuvinte se aplică tuturor celor care amână mântuirea pentru altă zi, când noi, de fapt, avem doar ziua de astăzi.


Heather-Dawn Small

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video