Daruri bune

Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! – Matei 7:11

Zile de naştere. Ziua Recunoştinţei. Finalul de an. Aceste ocazii întotdeauna mă ţin ocupată şi mă întreb ce daruri să cumpăr pentru familie, prieteni, familia de la biserică sau colegi.

Când eram puţin mai tânără, aveam totul planificat. Încă de la începutul anului, aveam o listă cu cei cărora trebuia să le iau cadouri. Apoi, când mergeam la cumpărături şi vedeam ceva frumos la ofertă, cumpăram pentru a oferi cadou la ocaziile potrivite. Dar, pe măsură ce îmbătrâneşti, dăruirea de cadouri începe să fie o provocare tot mai mare.

Finalul acestui an a venit mult prea repede pentru mine. Din cauza multelor călătorii şi a altor responsabilităţi, nu am avut timp să pregătesc daruri pentru familia apropiată. Aşa că a trebuit să mă grăbesc la cumpărături în „ceasul al doisprezecelea” pentru a găsi cadouri. Este uşor să cumperi cadouri dacă ştii ce vrei să cumperi, dar este mai greu atunci când nu ai nici cea mai vagă idee ce să cumperi.

Pentru că nu aveam suficient timp şi eram în grabă, mintea mea nu putea nici măcar să gândească: Ce cadou să le iau nepoatelor?

Am intrat în câteva magazine, dar nu am găsit nimic cu adevărat semnificativ pentru ele. Atunci am intrat pe internet să mă inspir puţin pentru a şti ce să le cumpăr. Am găsit multe idei, dar nu erau ideile mele. Voiam să cumpăr ceva pe care nepoatele mele să îl preţuiască. Ei bine, eram în încurcătură. În cele din urmă am hotărât să le scriu un cec. Nu a fost prima mea opţiune pentru cadou, dar era cea mai bună soluţie în acea situaţie.

Această experienţă m-a făcut să mă gândesc la darurile pe care Dumnezeu ni le-a dat: familia, copiii, nepoţii şi prietenii. Dar mai presus de orice, El ne-a dat cel mai de preţ dar, pe singurul Său Fiu. „Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El” (1 loan 4:9). Ca Dătător de daruri bune, Dumnezeu a făcut pregătirile necesare chiar de la început! El a făcut planuri pentru Darul nostru din timp!

Într-adevăr, cu adevărat Dumnezeu este un Dătător de daruri bune şi preţioase. Astăzi să ne amintim de dragostea Sa şi să preţuim darurile pe care El ni le-a dat. Să Îi mulţumim.

Mai presus de orice, să îi dăm slavă pentru darul preţios al Fiului Său!


Jemima Dollosa Orillosa

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video