Soarele de la miezul nopții

Soarele tău nu va mai asfinţi. – Isaia 60:20

Astăzi, la ora de geografie, am studiat despre «soarele de la miezul nopţii», a spus Melissa, ţopăind pe lângă mine. „Chiar străluceşte soarele la miezul nopţii în ţara soarelui de la miezul nopţii? Nu mai apune niciodată? L-ai văzut vreodată?” a continuat ea cu seria de întrebări.

„De fapt, chiar am văzut soarele de la miezul nopţii”, i-am răspuns eu. „O singură dată. Eram în Islanda şi predam. În aceeaşi excursie în care eu şi prietena mea, Unnur, ne-am rătăcit ca nişte oi.”

„Îmi amintesc de povestea aceea”, a spus Melissa râzând. „Cum a fost?”

„Să te rătăceşti?” am întrebat-o eu cu candoare.

„Nu!” a spus Melissa. „Ştiu povestea aceea. Cum a fost soarele de la miezul nopţii?”

„Ah”, i-am răspuns eu zâmbind. ,A fost uimitor, aş putea spune. La un moment dat mergeam cu maşina printr-o vale şi dintr-odată ne-am trezit pe creasta unui munte islandez. Atunci l-am văzut chiar în faţa noastră: era o minge uriaşă de foc, ca de sânge, plutind la orizont. Tot admirându-l, mingea de foc a început uşor să se scufunde jos, tot mai jos, până când jumătate din ea a dispărut la orizont. Atunci s-a oprit, cam pe la miezul nopţii. Şi a rămas aşa.”

„Adică nu a mai apus niciodată?” a întrebat Melissa. „Nu a dispărut niciodată dincolo de orizont?” Am aprobat-o din cap. „Dar asta înseamnă că nu a mai fost noapte!” a spus Melissa, schimbându-şi tonul vocii.

„Cam aşa”, i-am răspuns eu. „în următoarele câteva ore, ori de câte ori norii se dădeau la o parte sau când ajungeam pe creasta altui deal, acea jumătate de minge de foc părea să se deplaseze pe orizontală, de la vest la est. Câteva ore mai târziu, soarele a început să răsară pe cer, schimbându-şi treptat culoarea din roşu-aprins într-un auriu strălucitor. A fost un moment magic, un moment unic.”

„Nici în Noul Ierusalim nu va mai fi noapte”, a spus Melissa meditativ. „îţi poţi face o idee despre cum va fi acolo.”

„Poţi găsi o poză cu soarele de la miezul nopţii din Islanda pe internet”, i-am sugerat eu, virând pe strada noastră. Ca fulgerul, Melissa a luat-o la fugă pe alee până la uşă pentru a merge cât mai repede la calculator. Mergând puţin mai încet în urma ei, acum era rândul meu să meditez. Acolo nu va mai fi noapte şi nu va mai fi nevoie de soare, deoarece Domnul Dumnezeu ne va da lumină (vezi Apocalipsa 22:5). Da. Acum îmi pot face o idee despre cum ar putea fi acolo.


Arlene R. Taylor

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor