Protejat

Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. – Filipeni 4:6

Scala Saffir-Simpson l-a clasificat pe Ivan, pentru vântul uraganului, ca fiind un uragan de lungă durată. Ivan a fost cel de-al zecelea cel mai mare uragan din toate timpurile, cauzând pierderi de miliarde de dolari în câteva din insulele Caraibelor şi în anumite părţi din Statele Unite. În dimineaţa care a urmat nopţii de teroare, ne-am aventurat cu atenţie în grădina noastră pentru a vedea care erau daunele cele mai evidente şi majore — copaci răsturnaţi, culturi dezrădăcinate. Chiar şi preţioşii noştri copaci de avocado şi lychee s-au dus. Şi ce şansă ar fi avut prunul nostru cel mic într-o furtună ca aceasta? Am văzut un pom mare, un măr, întins peste micuţul prun. Ce privelişte! Fiind sigură că micul copac era cu totul distrus, am îndepărtat crengile mărului pentru a ajunge la preţiosul prun. Când am ajuns la el, era acolo, stând drept şi în siguranţă! A supravieţuit furiei uneia dintre cele mai devastatoare furtuni din istoria noastră.

M-am minunat de acest miracol. Cu toate că micul pom a pierdut câteva prune tinere, este încă sigur, stând cu cele mai multe dintre „trofeele” sale intacte. Ce mâini protectoare au adăpostit micul pom de vânturile furioase? Cred că au fost mâinile iubitoare ale Mântuitorului şi Protectorului nostru.
Am meditat la următorul citat: „Prezenţa Tatălui L-a cuprins pe Hristos şi nu I s-a întâmplat nimic altceva decât ce a îngăduit iubirea nemărginită, pentru binecuvântarea omenirii. Acesta era izvorul Său de mângâiere şi este şi pentru noi. Acela care este pătruns de Spiritul Domnului Hristos rămâne în Hristos. Lovitura ţintită spre el cade asupra Mântuitorului, care îl înconjoară cu prezenţa Sa. Şi orice vine asupra lui, vine de la Hristos. El n-are nevoie să se împotrivească răului, deoarece Domnul este apărarea sa. Nimic nu-l poate atinge, decât dacă îngăduie El, şi „toate lucrurile” îngăduite „lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28).” (Ellen G. White, Cugetări de pe Muntele Fericirilor, 71)

În ciuda furtunii, micuţul prun avea destulă vigoare şi era protejat de marii pomi care-l acopereau. În ciuda tuturor îngrijorărilor, era destul de fericit cu starea sa.

Dacă eşti neliniştit astăzi, pune-ţi întrebarea: „Există ceva prea greu pentru Domnul meu?” Dacă El tace, aşteaptă! Suntem sfătuiţi să nu ne îngrijorăm pentru nimic.

Doamne, când sunt neliniştită în privinţa siguranţei, Îţi mulţumesc că îmi reaminteşti că, în ciuda celei mai rele furtuni, Tu eşti disponibil şi mă protejezi.


Gloria Barnes Gregory

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor