Care să fie rugăciunea adulților pentru adolescenți

Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi, dacă ştim că ne ascultă, orice l-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut. – 1 loan 5:14,15

Sunt o tânără de treisprezece ani care trăieşte în Carolina de Nord. Bunica mea m-a rugat să vorbesc la conferinţa la care participa ea, Praying for Our Children. Subiectul meu a fost: „Care să fie rugăciunea adulţilor pentru adolescenţi – atunci când le cerem să se roage pentru noi.” Sper să fiţi inspirate să gândiţi mai presus decât ceea ce cred oamenii de obicei că au nevoie adolescenţii.

Am vrea să vă rugaţi pentru educaţia noastră, dar nu doar pentru note şi presiunea de grup. Am vrea să vă rugaţi şi pentru profesorii noştri. Chiar mă îngrijorez gândindu-mă că aş putea parcurge un an întreg fără a avea un profesor bun. Cred că, dacă vă veţi ruga pentru noi, Dumnezeu Se va asigura că avem profesorul potrivit.

Adolescenţii vor de asemenea să vă rugaţi pentru familiile lor. Vă cerem să vă rugaţi pentru noi ca să ne putem înţelege cu fraţii noştri, dar şi cu părinţii şi tutorii noştri. Adolescenţii trăiesc în multe situaţii diferite şi avem nevoie să vă rugaţi ca, orice s-ar întâmpla între părinţii sau tutorii noştri, să nu ne afecteze deloc. Noi nu ştim cum să facem faţă problemelor adulţilor, aşa că încercăm să le facem faţă, dar uneori este greu. Ar fi bine dacă am şti că cineva se roagă pentru noi pentru acele aspecte.

În cele din urmă, avem nevoie de rugăciune pentru ceea ce pare ciudat pentru adulţi, dar care este important pentru noi. Adolescenţii par să se îngrijoreze pentru lucrurile mici, dar nu lucrurile mici sunt cele care ne afectează cel mai tare. De obicei este ceva mai mare, dar nu ştim cum să exprimăm adevărata problemă. S-ar putea să părem „panicaţi” pentru că nu avem „nimic de îmbrăcat”. În loc să ne respingeţi sau să ne spuneţi ceva care ne face să ne simţim rău, puteţi vorbi cu noi; încercaţi să vă daţi seama dacă cumva se întâmplă altceva. Dacă nu ştiţi cum să întrebaţi, atunci puneţi-ne întrebarea care îi blochează pe oamenii de ştiinţă: De ce? Chiar dacă nu primiţi un răspuns… dacă v-aţi rugat pentru adolescenţii voştri, Dumnezeu vă va spune cum să ne ajutaţi în legătură cu adevărata problemă, care este de obicei mai mare decât „nimic de îmbrăcat”.

În numele tuturor adolescenţilor, nu încetaţi să vă rugaţi pentru noi. Rugaţi-vă pentru ceea ce spunem. Asta vă va permite să auziţi ceea ce gândim. În mod special, rugaţi-vă pentru ceea ce nu spunem, pentru că asta avem cu adevărat nevoie. Vă mulţumesc că vă rugaţi pentru noi astăzi.


Briana Fewell-Johnson

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video