Îngeri păzitori

Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile lui. – Psalmii 34:6

Avem un vecin, Bob, care locuieşte chiar dincolo de padocul de lângă noi. Poliţist pensionar, el este foarte amabil şi un prieten iubitor. Întotdeauna ajută oamenii, atât pe tineri, cât şi pe bătrâni. De exemplu, un domn mai în vârstă locuia singur vizavi de casa lui Bob şi Myra.

Bob l-a vizitat pe vecin într-o zi să vadă ce mai face. L-a găsit pe bărbat pe podeaua din bucătărie, aproape inconştient. De îndată a sunat la ambulanţă. Bărbatul a fost dus la spitalul local, dar, din nefericire, a decedat.

Într-o zi, după ce am terminat cina, am mers să îmi fac o băutură caldă. În-torcându-mă la masă i-am spus soţului meu, Murray: „Nu mă simt prea bine.” El m-a ajutat să mă aşez pe scaun. După ce m-am aşezat, mi-am pierdut cunoştinţa. Murray a trebuit să mă ţină ca să nu cad de pe scaun. Deşi voia să sune pe cineva după ajutor, din cauza implantului cohlear, Murray nu reuşeşte să audă la telefon.

„Doamne, ajută-ne!” a strigat el neputincios. În doar câteva minute, Domnul a răspuns la rugăciune. Mai întâi, eu mi-am mai revenit puţin. Murray a reuşit să mă ducă apoi în dormitor, unde eram mai în siguranţă. Astfel, el a fost mai liber şi a reuşit să meargă repede să ceară ajutorul vecinilor noştri, Bob şi Myra. De îndată a venit Myra să stea lângă mine cât timp aşteptam să ajungă ambulanţa.

Am fost dusă la cel mai apropiat spital şi acolo am fost ţinută sub observaţie câteva zile.

Datorită ajutorului din partea soţului meu, a vecinilor şi a îngerului păzitor (care cred că l-a ajutat pe Murray să mă ţină cât eu eram inconştientă), această experienţă a avut un final fericit şi acum mă simt foarte bine. Lăudat fie Domnul pentru căile Sale minunate de a ne proteja! El este atât de bun!

În dragostea Sa fără egal, Tatăl nostru iubitor Se îngrijeşte de fiecare dintre noi. Una din cele mai personale modalităţi prin care face El acest lucru este prin ocrotirea îngerilor păzitori. Primim şi mai multe binecuvântări atunci când avem comuniune cu Dumnezeu în fiecare zi prin rugăciune şi studierea Cuvântului Său. Dacă îl lăudăm pentru toate aceste daruri pe care El ni le dă, vom avea parte de şi mai multe binecuvântări în viaţa noastră.

Cât de minunat este să ştim că niciodată nu suntem singuri în activităţile de fiecare zi, indiferent ce s-ar întâmpla în viaţa noastră, căci „îngerul Domnului tabără… şi scapă din primejdie” (Psalmii 34:7).


Joan D. L. Jaensch

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video