Card de membru gratuit – de necrezut!

Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. – Efeseni 2:8

Era din nou acea perioadă a anului în care companiile de asigurări de sănătate făceau reclamă de mai multe ori pe zi la televizor şi ne bombardau căsuţele poştale cu pliante şi broşuri în care ne explicau de ce compania lor este cea mai bună. Termenul până la care trebuia să iau o hotărâre se apropia cu repeziciune. Aveam nevoie de asigurare şi trebuia să iau o hotărâre rapidă. De ce tot amân când ştiu că tot va trebui să fac acest lucru? Analizând câteva din planurile de asigurare, am hotărât în cele din urmă care se potrivea cel mai bine nevoilor mele. Un reprezentant al companiei a programat o întâlnire în care să îmi explice toate detaliile. ,Ah, îmi place aceasta”, i-am spus eu. Ea m-a întrebat de ce.

I-am răspuns că, deşi taxa zilnică pentru spitalizare era mare, planul includea o primă de asigurare lunară destul de mică, plăţi rezonabile către medicul de familie şi specialişti şi un card de membru gratuit la o sală de sport numită Silver Sneakers. Ce chilipir! Card gratuit la sală! Deoarece îmi doream foarte mult să fiu sănătoasă, nu am avut nevoie de scuze ca să nu merg la sală ori de câte ori am vrut — în special pentru că este la doar opt kilometri depărtare. M-am înscris pentru acel plan de asigurare.

Am fost foarte entuziasmată când am primit cârdul. Tot ce trebuia să fac era să îl scanez ori de câte ori mergeam la sală. Dar s-a întâmplat ceva. În fiecare zi găseam o scuză să nu merg: Plouă afară. Este prea frig. Sunt obosită. Nu vreau să merg singură. Voi merge mâine. Au trecut săptămâni şi luni şi, pentru că nu profitam de acel card, practic îmi era inutil. Dar dintr-odată m-a copleşit un gând: Dumnezeu mi-a oferit darul gratuit al harului Său uimitor. Îl refuz eu în fiecare zi, aducând scuze? De ce nu îl accept pe deplin şi nu îl folosesc?

Deşi ştiu că Dumnezeu nu mă va obliga să folosesc darul Lui gratuit, mai ştiu şi că El este dispus şi este foarte generos şi, dacă eu îl accept, El îmi va oferi fără plată un loc de membru în familia Sa şi un loc în împărăţia Sa. De aceea accept planul Său minunat, care acum îmi stă la dispoziţie. Chiar şi în slăbiciunea mea, când vreau să vin cu tot felul de scuze, El a făgăduit: „«Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.» Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine” (2 Corinteni 12:9).

Doamne, ajută-ne zilnic să acceptăm şi să folosim darul gratuit al harului Tău!


Vivian Brown

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor