Ce ar face Isus?

Deci fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 10:31

Eleva plângea şi profesoara era vizibil supărată. La începutul orelor, profesoara a spus foarte clar că elevii care întârziau nu aveau voie să întârzie mai mult de zece minute. Dacă ajungeau mai târziu, nu mai erau primiţi la oră. I-a spus elevei să iasă din clasă, iar ea a fost foarte supărată, crezând că felul în care fusese tratată era nedrept. De îndată profesoara şi-a prezentat demisia şi a predat cheile şcolii.

Trecuseră doar patru săptămâni de la începerea semestrului şi era dificil să găseşti un înlocuitor. Ca şefa de departament, ştiam că trebuia să prezint această situaţie lui Dumnezeu în rugăciune. După ce m-am întâlnit separat cu profesoara şi cu eleva, s-a luat hotărârea să ne întâlnim toate trei pentru a rezolva situaţia. Lăudat fie Domnul! Duhul Său cel Sfânt a fost prezent la acea întâlnire şi am obţinut un rezultat pozitiv şi plăcut. După ce ne-am rugat şi ne-am îmbrăţişat, am ştiut că Dumnezeu a permis Duhului Său cel Sfânt să domnească în întâlnirea şi hotărârile noastre. Cu adevărat, Duhul Sfânt ne-a călăuzit mintea, vorbele şi acţiunile.

Această situaţie potenţial explozivă, care ar fi putut avea ca rezultat întreruperea programului şcolii, a avut un final fericit. Dar viaţa nu este întotdeauna aşa. Trăim într-o lume frământată de neînţelegeri şi probleme. Cât de des ne plângem că oamenii nu ne tratează prea bine sau nu ne plac. Cum răspundem? Este natural pentru noi să încercăm să ne revanşăm sau să îi tratăm pe ceilalţi aşa cum credem că ar merita, dar aş vrea să sugerez să ne lăsăm călăuziţi de răspunsul la următoarea întrebare: „Ce ar face Isus?” De-a lungul anilor, am încercat să folosesc răspunsul meu la această întrebare ca o călăuză în interacţiunile mele cu semenii. Mi-am pus această întrebare de nenumărate ori atunci când m-am confruntat cu provocări in-terpersonale. Este foarte interesant că ori de câte ori sunt cinstită în răspunsul meu, rezultatul este întotdeauna pozitiv şi pe placul lui Hristos.

Versurile unui cântec care îmi place foarte mult ne invită să ne rugăm: „Doamne, dă-ne gândul lui Isus.” În continuare, versurile cer şi sfinţenia şi neprihănirea în viaţa mea, ca dovadă că am fost cu El. Avem nevoie de mintea lui Isus să ne ajute să facem faţă provocărilor vieţii. Avem nevoie de gândul lui Isus să relaţionăm cu persoanele dificile. Avem nevoie de gândul lui Isus să ne pregătim pentru cer. Doamne, Te rog să îmi dai gândul lui Isus!


Carol Joy Fider

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video