Intuiții

Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare… Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea. – Coloseni 3:12-14

„Mă numesc Hernando,” a spus el încet în timp ce se apleca peste patul meu în camera de spital învăluită în semiîntuneric. „Voi fi asistentul dumneavoastră în această noapte.” Ei bine, să vedem ce ne va aduce această noapte, mă gândeam eu. Nu a durat mult până când colega mea de cameră şi cu mine am aflat ce surprize ne aşteptau.

Mai devreme, în schimbul anterior, ajutorul nostru, Faye, era în baie încercând să o cureţe pe colega mea după un alt „accident” de incontinenţă. Un miros puternic, înţepător a pătruns în cameră. Faye nu a reuşit să îşi ascundă dezgustul din glasul ei.

„Stai nemişcată – nu mişca! Nu călca aici, ţi-am spus! Lasă uşa deschisă, ţi-am mai spus de atâtea ori!” Mary a rămas tăcută. Ea nu putea face nimic, deoarece enzi-mele din sistemul ei digestiv nu funcţionau cum trebuie. „Acum poţi merge înapoi în pat”, i s-a spus tăios.

Acum Hernando o curăţa din nou. „Am avut cel mai frumos vis”, a spus Mary cu ezitare. Am visat că mâneam îngheţată şi avea un gust foarte bun.” Evident, prin discuţia aceea, încerca să îşi ascundă jena. Cu un accent spaniol blând, Hernando i-a spus că a fost un „vis frumos”.

„Dar nu m-am putut hotărî ce să beau pe lângă îngheţată — Cola light sau 7-Up.” Hernando a întrebat-o gingaş ce aromă avea îngheţata pe care o mânca. „Era cu ciocolată”, a spus ea mai relaxată de această dată.

„Apoi aş fi ales 7-Up – nu atât de dulce.” A urmat o pauză. „Gata, am terminat. Vă mai pot aduce ceva?” Cu atenţie a dus-o până la pat, a aranjat cearşaful şi a îndreptat pernele. „Somn uşor.” Pasul îi era uşor şi foarte încet a stins lumina.

Contrastul dintre cei doi îngrijitori era evident. Amândoi aveau aceeaşi ocazie, totuşi, aveau două gândiri cu totul diferite. Două inimi cu grad diferit de compasiune. Două căi diametral opuse de a atinge — sau răni — o inimă. Apostolul loan cunoştea această diferenţă când a spus: „Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul” (1 loan 3:18). Doamne, ajută-mă să găsesc pe cineva astăzi care are nevoie să simtă dragostea Ta prin atingerea mea delicată, blândă.


Kathleen Freeman

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video