EA, definiția pentru MINE!

Spune că femeile în vârstă… să înveţe pe femeile mai tinere… -Tit 2:3,4

Era anul 1990 şi eu aveam peste treizeci de ani la acea vreme când Deborah Harris, responsabilă cu Misiunea femeii în zona noastră, m-a rugat să organizez şi să planific un program de mentorat, motivare şi inspirare a fetelor tinere (cu vârste între cinci şi şaptesprezece ani). La acea vreme, fiica Deborei, Tonya, avea opt ani, iar fiica mea, Danyielle, şase ani.

Le-am organizat pe fete şi le-am pus pe toate sub umbrela MUGURAŞI, care include grupele Boboci (între cinci şi opt ani), Flori (între nouă şi doisprezece ani) şi Bujori (între doisprezece şi şaptesprezece ani). Totuşi, pe de altă parte, ne preocupau foarte mult grupele de vârstă de la optsprezece ani în sus. Am încercat tot felul de programe. Dar doar după ce am petrecut un sfârşit de săptămână în Charlotte, Carolina de Nord, fetele Boboci care crescuseră şi acum erau mari s-au organizat singure şi au lansat programul fenomenal „EA, definiţia pentru MINE!”

Tonya şi Danyielle, amândouă ajunse la vârsta de treizeci de ani, au pus bazele unei asociaţii care a atras atenţia altor femei creştine milenare. Eu şi Deborah am zâmbit cu smerenie când amândouă în cor ne-au spus: „Aceasta nu este întâlnirea mamelor.”

Cu instrucţiuni simple, Tonya Fewell-Mobley şi Danyielle Jackson au căutat alte fete tinere talentate, care crescuseră cu activităţile MUGURAŞI, şi şi-au captivat audienţa. Împreună cu Carla Clary, Enjoli NeSmith, Vershonda Waiters şi Caria Edwards, ele au motivat şi au administrat programul EA pentru femeile tinere (cu vârste între douăzeci şi cinci şi patruzeci şi cinci de ani) care doreau să se implice în biserică. Femeile tinere care îl iubesc pe Dumnezeu şi care doresc să îi slujească, dar care sunt mai tehnice şi mai creative, pot face acest lucru în mod cu totul diferit faţă de noi, care suntem mai în vârstă.

Dumnezeu doreşte ca noi să îl iubim şi să ne exprimăm această iubire prin ascultare şi slujire în lucrarea Sa. Felul în care slujim este manifestarea darurilor sau talentelor pe care însuşi Dumnezeu ni le dăruieşte. De fapt, noi avem responsabilitatea de a educa următoarea generaţie (Tit 2:3-5).

EA! La douăzeci şi cinci de ani după ce fosta directoare, Deborah Harris, m-a rugat pe mine (actuala directoare) să lucrez cu fetele din zona noastră, aceleaşi fete lucrează acum împreună pentru a ajuta biserica să le „susţină”. Mentoratul de astăzi pregăteşte conducerea de mâine!


Sylvia Jackson Wilson

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video