Dumnezeu poartă de grijă

Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

Maşina noastră Chrysler Town and Country Stow and Go, din 2005, strânsese mulţi kilometri la bord. Ştiam că nu va putea merge la fel de bine la nesfârşit, aşa că am început să economisim cât de mult puteam în fiecare lună pentru a ne cumpăra o maşină mai nouă. Dintotdeauna am încercat să evităm să cumpărăm pe credit, economisind din timp şi cumpărând doar când aveam suficienţi bani. Noi suntem ca păsările călătoare, aşa că strângem mulţi kilometri în plus la maşină atunci când călătorim din nord în sud şi înapoi în fiecare an. Mai facem şi multe călătorii pe lângă locaţia noastră din sud. Maşina noastră nu a avut nicio problemă şi ne doream să continue tot aşa. Încetul cu încetul, economiile noastre se strângeau. Apoi, în ianuarie, a venit factura pentru asigurarea la casa mobilă. În total peste o mie de dolari. Trebuia să luăm din economii pentru a putea plăti. Nu eram deloc mulţumită de faptul că trebuia să luăm din economiile noastre. Totuşi, asigurarea trebuia plătită. Am hotărât să vorbesc cu Domnul despre această problemă mică, dar nu aveam o credinţă foarte mare că se va schimba ceva. Când eşti pensionar şi trăieşti dintr-un venit fix, nu sunt şanse foarte mari să apară ceva bani în plus.

Cu doar câteva zile înainte de a trebui să scriu cecul pentru asigurare – încă mă rugam, dar foarte neîncrezătoare – am primit un cec neaşteptat în căsuţa poştală. Suma de pe cec era cu doar câţiva dolari în minus faţă de suma care trebuia plătită pentru asigurare.

Din nou, Dumnezeu ne-a purtat de grijă, chiar şi atunci când eu nu vedeam cum ar putea să facă El acest lucru. Diferenţa dintre cecul neaşteptat şi factura la asigurare am pus-o din contul nostru bancar fără probleme – şi am plătit factura la asigurare. Astfel, contul nostru de economii a rămas intact.

Îmi era ruşine de mine însumi. De ce am fost necredincioasă?

Când suntem credincioşi în zecimile şi darurile noastre, Dumnezeu a făgăduit că Se va îngriji de nevoile noastre. Nu aş putea spune că nu aveam bani să plătim asigurarea deloc, dar acel cont de economii era destinat pentru altceva.

Dumnezeu a ştiut că era un lucru important pentru noi.

Ah, Tată, iartă-mă pentru îndoielile mele şi ajută-mă să îmi amintesc întotdeauna că Tu eşti la cârmă şi că Te vei îngriji de nevoile noastre.

Anna May Radke Waters

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video