Recunoștință zilnică

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi! – 1 Tesaloniceni 5:18

Eram la o întâlnire de rugăciune, iar subiectul era recunoştinţa. Vorbitorul a întrebat dacă am pus vreodată pe hârtie lucrurile pentru care eram recunoscători şi ne-a provocat să încercăm să găsim o mie de lucruri sau situaţii pentru care eram recunoscători. M-am gândit: Wow! Va fi nevoie de multe pagini. De unde să încep?

Apoi mi-a venit o idee: Voi începe de la cap şi voi termina cu picioarele. Aşadar: îţi mulţumesc, Doamne, pentru acest gând. Acesta este numărul unu pe lista mea. De fapt, nu chiar. Dacă nu aş fi venit la întâlnire, nu m-aş gândi acum la lucruri pentru care sunt recunoscătoare. Dar nici acesta nu este numărul unu pe lista mea. Dacă nu aş avea un loc de muncă, nu aş avea privilegiul de a participa la această întâlnire. Ah, dar dacă părinţii nu m-ar fi trimis la şcoală, nu aş avea o slujbă. Dacă bunicii mei nu le-ar fi insuflat părinţilor mei importanţa educaţiei … şi dacă …

Am ajuns la concluzia că intr-adevăr orice respiraţie, orice secundă şi orice moment aduc o mulţime de lucruri pentru care să fim recunoscători. O listă cu doar o mie de motive de recunoştinţă ar fi doar începutul, deoarece, dacă ne luăm timp să căutăm în inimile şi în minţile noastre binecuvântările pentru care suntem recunoscători, lista ar fi fără sfârşit.

În timp ce îmi notam lucrurile pentru care eram recunoscătoare, am avut ocazia să mă gândesc cât de mare şi de minunat este Dumnezeu.

Fiecare situaţie, fiecare experienţă, fiecare detaliu şi fiecare persoană la care mă gândeam îmi oferea motive nenumărate pentru a fi recunoscătoare. Chiar şi acele situaţii sau experienţe care nu au fost foarte plăcute mi-au dat motive să fiu recunoscătoare şi m-au făcut să zâmbesc. „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi!” (1 Tesaloniceni 5:18).

Acum înţeleg mai bine de ce este voia Domnului ca noi să fim recunoscători. Nu pentru ca El să se simtă bine, ci mai degrabă pentru ca noi să-L simţim aproape. Să ne simţim iubiţi şi să ştim cât de bogate sunt vieţile noastre pentru că îl avem pe El. Aşadar, fie ca recunoştinţa noastră să fie zilnică.

Jemima Dollosa Orillosa

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video