Sunteți gata de evacuare?

Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. – 1 Corinteni 10:12

Zile la rând, prognozele meteo avertizaseră că avea să vină o furtună teribilă, pe care o porecliseră „Frankenstorm”, deoarece uraganul Sandy era aşteptat să ajungă pe teren american cu câteva zile înainte de 31 octombrie 2012. Potrivit meteorologilor, câţiva factori transformau această furtună într-una extraordinar de puternică: furtuna avea să lovească în timpul nopţii, iar combinaţia de ploaie şi vânt avea să ducă la o creştere a nivelului apei între unu şi patru metri; de asemenea, probabil ar fi adus lapoviţă, din cauza faptului că era toamnă târzie.

Preşedintele Obama a semnat declaraţii de urgenţă şi toţi guvernatorii, primarii, Garda Naţională şi personalul de urgenţă au intrat în stare de urgenţă pentru dezastre. Podurile, tunelurile şi şcolile au fost închise. Zborurile dinspre şi înspre trei aeroporturi au fost anulate şi alte servicii de transport au fost suspendate, cât şi activitatea de pe Wall Street.

Apoi a venit apelul de evacuare obligatorie pentru zona A, care cuprindea zonele de lângă coastă. Unii locuitori din Fire Island, din zona A, au fost evacuaţi, dar s-au întors cu barca următoare, spunând că nu cred că furtuna va fi atât de rea. Alte zone care ar fi trebuit incluse în zona A au fost încadrate din greşeală în zona B. Locuitorii din acele părţi au crezut că sunt în siguranţă. Apoi a venit uraganul de proporţii istorice, care le-a spulberat casele, faleza, parcurile de distracţie, comunităţi întregi.

Uraganul Sandy (despre care unii au spus că ar trebui redenumit Izabela) a fost catalogat drept al doilea cel mai costisitor uragan din istoria Statelor Unite. A luat 286 de vieţi şi a lăsat fără electricitate zile întregi milioane de oameni.

Biblia ne spune despre o altă furtună care stă să vină peste noi. Întreaga lume a fost încadrată în zona A. Fie că suntem gata sau nu, Isus vine. La fel ca unii dintre locuitorii de pe Fire Island, mulţi oameni nu cred că trebuie să fie într-o stare permanentă de pregătire şi de evacuare. Pentru ei, revenirea lui Hristos va aduce o răzbunare cum lumea nu a mai văzut vreodată.

Pe aceia care aleg să asculte avertizările şi să se pregătească – printr-o relaţie personală cu Isus, El îi va ţine „sub ocrotirea Celui Preaînalt” până va veni să-i salveze (Psalmii 91:1). Fie ca toţi să fim pregătiţi pentru venirea furtunii.

Vashti Hinds-Vanier

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video