Este vremea ta!

Orice lucru, El îl face frumos la vremea lui. A pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu… Că Dumnezeu face aşa pentru ca lumea să se teamă de El. – Eclesiastul 3:11,14

Mulţi dintre noi s-ar simţi mai bine dacă nu s-ar schimba niciodată nimic, dar nu se întâmplă aşa. Orice lucru îşi are perioada lui, un timp potrivit. Mi-am reamintit lucrul acesta când l-am văzut pe soţul meu oficiind căsătoriile celor doi fii ai noştri. Trecuse o perioadă din viaţa familiei noastre şi începuse o alta.

Îi sunt atât de recunoscătoare lui Dumnezeu pentru această nouă perioadă din viaţa mea. Mă bucur de cei doi fii ai mei, care sunt în lucrare, împreună cu soţiile lor, de un nepot, de prietenii mei dragi care îl iubesc pe Domnul şi în special de partenerul meu în slujire şi iubirea vieţii mele de 33 de ani încoace.

Asta nu înseamnă în niciun caz că nu sunt probleme de rezolvat, bătălii de dat, temeri de depăşit, provocări de înfruntat, relaţii de cultivat sau necazuri de îndurat. Aş putea spune chiar că nu am fost niciodată atât de solicitată, atât de ruşinată de slaba mea credinţă, atât de lipsită de cunoştinţe şi atât de flămândă după milă. Cu toate acestea, trec printr-o perioadă minunată a vieţii mele!

Deşi mulţi dintre noi ne bucurăm de anotimpurile naturale care se succed, anotimpurile vieţii ne-ar putea înspăimânta. Schimbarea ni se poate părea grea, dar ea ar fi mai puţin grea dacă am trece prin fiecare anotimp al vieţii împreună cu Isus. „Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui” (Eclesiastul 3:1). Dumnezeu are un scop şi o vreme pentru orice lucru de pe pământ, iar acum fiecare dintre noi trece printr-o astfel de vreme. Poate este vremea formării profesionale sau a primei slujbe. Poate este vremea iubirii de adolescent sau pierderea unui părinte. Poate este vremea aducerii pe lume a unui alt copil sau vremea unei boli. Poate este vremea cuibului gol sau a celei de-a patra mutări din ultimii şase ani.

În ce perioadă a vieţii eşti? Nu te teme. Fii bucuroasă! Fii recunoscătoare! Promisiunea rămâne: „Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului” (Matei 28:20).

Indiferent de perioada din viaţă în care intri, te afli sau din care ieşi, alege să spui: .Aceasta este vremea mea, o perioadă minunată după orarul lui Dumnezeu!” Ce înveţi, ce oferi, ce experimentezi? Bucură-te din plin de ceea ce faci! Cu ajutorul lui Dumnezeu, poţi s-o faci. Cu El, aceasta poate fi cea mai bună perioadă din viaţa ta!

Raquel Queiroz da Costa Arrais

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video