Cereți

Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. – Matei 7:7

Fiul meu se căsătorea! Culorile alesese pentru nuntă erau turcoaz şi auriu. M-am gândit s-o întreb pe viitoarea mireasă, Marsha, ce culoare dorea să port. Turcoaz a fost răspunsul ei. Turcoaz! Ce culoare e asta? Unde să găsesc o rochie turcoaz? Am rugat-o pe prietena mea, Charlotte, o croitoreasă amatoare, să-mi facă o rochie şi ne-am dus la magazinul de materiale textile.

Când am intrat, m-am rugat Domnului să ne ajute să găsim un material turcoaz. Charlotte m-a sfătuit să aleg mai întâi modelul. Ne-am aşezat la o masă şi am început să ne uităm prin cărţile cu tipare. La un moment dat, s-a aşezat lângă mine o doamnă în vârstă. Am ales un model care mi-a plăcut şi i l-am arătat lui Charlotte. Cartea în care se găsea îi era necunoscută (nu era din gama mărcilor obişnuite Simplicity sau Vogue) şi nu ştia de cât material era nevoie.

Doamna de lângă mine m-a întrebat ce măsură mă interesa şi i-a arătat lui Charlotte unde scria de cât material era nevoie pentru acel model de rochie.

După aceea, am trecut la alegerea materialului. M-am plâns cu voce tare că nici nu ştiam cum arată turcoazul. Doamna în vârstă a venit din nou în ajutorul meu. Mi-a cerut să merg cu ea la standul de papiote, a ales o papiotă turcoaz (albastră-verzuie) şi mi-a dat-o ca să mă ghidez după ea. Era o culoare foarte frumoasă! I-am mulţumit.

Am plecat cu Charlotte să căutăm materialul. Chiar la capătul culoarului, prietena mea a găsit un material exact în tonul aţei, cu un imprimeu auriu elegant. L-am cumpărat.

Abia când am ajuns acasă mi-am dat seama: materialul era turcoaz cu auriu! Ce grozav! Dumnezeul meu este extraordinar! Mai întâi, a trimis o femeie care să mă ajute. Apoi, mi-a dat un material exact cu culorile alese pentru nuntă. Mi-a dat mai mult decât I-am cerut!

Isus a spus: „Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide” (Matei 7:7).

Primul cuvânt din acest verset este „cereţi”.

Doamnelor, cereţi ce aveţi nevoie. Staţi de vorbă cu Domnul despre orice problemă – indiferent cât de minoră.

Ruth Cantrell

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video