Aceste lucruri vi se vor da pe deasupra

Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

„Ai reuşit să ajungi pe Lista celor 10 câştigători”, scria mare, îngroşat şi cu litere negre şi roşii pe plicul supradimensionat. Instrucţiunile din interior îl sfătuiau pe destinatar să expedieze numărul câştigător al premiului celui mare, care se găsea undeva în labirintul de reclame mascate. Este o schemă de a-l ademeni pe destinatar să cumpere reviste şi să spere la ceva aproape imposibil. Celor care au un venit constant, această notificare le poate părea amuzantă şi o pot expedia rapid la gunoi. Celor care au deja toate dorinţele şi nevoile împlinite, abia dacă le atrage atenţia. Celor care au o încredere fermă în Dumnezeu că El le va împlini toate nevoile, această reclamă nu le trezeşte niciun interes.

Totuşi sunt foarte mulţi cei care nu pot munci – sunt bolnavi sau au dificultăţi de o anume natură. Poate că au capacitate limitată de a învăţa, iar puterea lor de a se întreţine este minimă. Mulţi nu „întrunesc” standardele societăţii în ceea ce priveşte aspectul, aptitudinile sau atitudinile, aşa că îşi găsesc greu de lucru cu normă întreagă. Prin urmare, acest plic de promovare sugerând că se poate câştiga instant un premiu prin tragere la sorţi poate suna îmbietor pentru cei care au şanse puţine sau deloc de a-şi împlini nevoile de bază ale vieţii. Deci plicul mare maro, cu litere mari şi roşii, invitându-l pe destinatar să completeze un formular de înscriere, împreună cu o comandă de achiziţionare a unei publicaţii sau două, este foarte atractiv.

Însă există o şmecherie financiară aici. Destinatarul reclamei este presat să renunţe la ceva ce are deja (de exemplu să cheltuiască banii pe abonamentul la o revistă pentru a-şi îmbunătăţi şansele de a câştiga la tragerea la sorţi). Făcând acest lucru, cel în cauză riscă să piardă pentru totdeauna o sumă de bani pe care o are deja, în defavoarea unui bilet la o tragere la sorţi cu şansa de unu la un milion – de altfel improbabilă – şi de a ajunge pe Lista celor 10 câştigători. Din nefericire, cu abonamentul la o publicaţie nu se poate cumpăra mâncare. Un joc de noroc de acest tip este problematic la nivel spiritual în aceeaşi măsură, pentru că, efectiv, acesta este un joc de noroc. Cineva care participă la acest tip de jocuri probabil că nu îşi pune încrederea totală în capacitatea lui Dumnezeu de a-i împlini toate nevoile.

Pe de altă parte, nu depindem de noroc atunci când căutăm mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, prin rugăciune şi studierea Cuvântului Său. Niciodată nu ne bazăm pe noroc atunci când avem încredere în promisiunile Sale şi Îl rugăm să le împlinească, în vederea acoperirii tuturor nevoilor pe care le avem, în timp ce îl aşteptăm şi lucrăm pentru El.

Elizabeth Darby Watson

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor