Punctul de plată

Pe când intra într-un sat. L-au întâmpinat zece leproşi. Ei au stat departe, şi-au ridicat glasul şi au zis: „Isuse, învăţătorule, ai milă de noi!” Când i-a văzut Isus, le-a zis: „Duceti-vâ şi arâtaţi-vă preoţilor!” Şi pe când se duceau, au fost curăţiţi. Unul din ei, când s-a văzut vindecat, s-a întors, slăvind pe Dumnezeu cu glas tare. S-a aruncat cu fata la pământ la picioarele lui Isus şi l-a mulţumit. – Luca 17:12-16

Era după-amiaza târziu când am ajuns la un punct de plată pe autostradă, neasistat de personal uman. Aveam maşina plină de membri ai familiei. Am introdus tacticoasă în aparat o bancnotă de 5 dolari, am auzit căzând mărunţişul, l-am luat şi am plecat mai departe. Lumina roşie părea blocată şi, fără să mă gândesc, am apăsat pe acceleraţie, ignorând comentariile soţului meu, de pe bancheta din spate, care îmi spunea că lumina era încă roşie. Între timp, cumnata mea, care era în dreapta, număra banii daţi de mine, ca să verifice dacă aparatul îmi dăduse bine restul de la 2,25 de dolari, cât credeam eu că plătisem. Dar, spre surprinderea ei, Claire a numărat 5 dolari în bani mărunţi. Deci nu făcusem altceva decât să schimb o bancnotă în mărunţiş. Eram deja departe de punctul de plată şi nu ştiam cum să îndrept situaţia.

Tot restul după-amiezii m-am dojenit singură că am fost o creştină aşa de nesimţitoare. Credeam că sunt bine înrădăcinată în convingerea de a trăi corect, dar, într-un scurt moment de neatenţie, am călcat legea. Ne-am văzut mai departe de drum, apoi ne-am întors acasă pe aceeaşi autostradă cu plată. Când am ajuns în dreptul unui alt punct de taxare, soţul meu s-a aplecat şi m-a încurajat să îi mărturisesc angajatului din cabină ce se întâmplase. Orice era mai bine decât povara grea a vinovăţiei atârnând deasupra capului meu.

Angajatul a ascultat şi repede mi-a înmânat un card pe care scria: „Ai ratat un punct de plată?” Imediat ce am ajuns acasă, am accesat adresa şi am citit aceste cuvinte chiar pe prima pagină: „Introdu numărul de înmatriculare ca să verifici eligibilitatea pentru exceptarea de penalitate în caz că ai ratat un singur punct de plată.”

M-am simţit întru totul uşurată şi mi-am îndreptat inima spre Tatăl meu ceresc. „Doamne Isuse, îţi mulţumesc că ridici chiar şi poverile micuţe de pe umerii mei! Mi-ai dat mult mai mult decât exceptarea de la plata unui segment de autostradă! Îţi mulţumesc că mi-ai reamintit în aceste momente de tulburare că nu ceri de la noi decât o inimă plină de recunoştinţă!”

Nancy Neuharth Troyer

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video