Nimic nu vine de la sine

Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile. Efeseni 5:20

Când o ducem bine, rareori ne gândim la binecuvântările pe care le primim de la Domnul în fiecare zi. Cum ar fi, de exemplu, ziua nou-nouţă care ni se dă, în care putem alege să fim reprezentantele lui Dumnezeu.

Există foarte multe lucruri pentru care putem fi recunoscătoare, lată câteva exemple: Climă:Toată viaţa am trăit în zone sigure din punct de vedere climatic: fără furtuni de zăpadă, fără tornade sau uragane. Ce binecuvântare!

Sănătate: îmi amintesc acest lucru ori de câte ori vizitez la spital sau la recuperare câte o rudă sau pe vreun prieten. Pentru unii, acesta este de fapt un mod de a trăi.

Viaţă: îmi place să spun: „Orice zi petrecută deasupra solului e o zi bună.” Sărbătorim zilele de naştere şi viaţa pe care ne-a dat-o Dumnezeu în noul an. Cu cât adăugăm mai mulţi ani la viaţa noastră, cu atât vedem mai mulţi prieteni şi membri ai familiei a căror viaţă se încheie; unii mai bătrâni, alţii de vârsta noastră, alţii mai tineri. Acest lucru îmi aminteşte să trăiesc fiecare zi la maximum, fără să am regrete.

Prieteni: Am fost binecuvântată de-a lungul anilor şi sunt total recunoscătoare. M-am mutat de aşa de multe ori dintr-un loc în altul, încât uneori fac gluma că, în cer, probabil îi voi cunoaşte pe majoritatea oamenilor.Tocmai ce am participat la o convenţie în Tennessee, unde am întâlnit vechi prieteni de pe tot cuprinsul Statelor Unite. A fost extraordinar!

Libertate: Ce binecuvântare să trăiesc într-o ţară unde pot merge la biserică în mod liber în fiecare săptămână! Niciodată nu consider că acest lucru vine de la sine. Sunt extrem de recunoscătoare pentru faptul că mă pot închina cu ceilalţi credincioşi. Şi marii predicatori pe care îi pot urmări la televizor reprezintă o binecuvântare. Tot o binecuvântare sunt şi posturile creştine de radio, unde oamenii pot auzi muzică bună şi Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi. Îl laud pe Dumnezeu pentru Radio Mondial Adventist, care duce Evanghelia în ţări unde nu există libertate religioasă.

Ia-ţi un minut să te gândeşti la lucruri pentru care poţi fi recunoscătoare: un cartier liniştit; un pat bun, confortabil în care să dormi; un duş cald; mâncare din belşug pentru trei mese pe zi; faptul că poţi simţi gustul mâncării; faptul că ai un loc de muncă ce îţi aduce satisfacţie; bani să achiţi facturile şi să ajuţi oameni din toată lumea prin diferite colecte; faptul că poţi ţine legătura cu prietenii; încercările pe care le îngăduie Dumnezeu în viaţa ta şi îngerul special pe care ni-l pune la dispoziţie Dumnezeu. Unde am fi fără dragostea lui Dumnezeu? Adu mulţumiri cu o inimă recunoscătoare şi niciodată nu considera că ceva, oricât de mic, vine de la sine.

Louise Driver

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor