iPoduri divine

Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. Matei 7:12

O, era nemaipomenit! Duminică dimineaţa ne-am adunat la noi la biserică, pregătite de treabă: să facem plăcinte! Misiunea mea era să folosesc o ustensilă ciudată care curăţa, scotea sâmburii şi felia merele. M-am prins repede care era secretul şi m-am pus pe treabă. La fel au făcut şi celelalte. într-un timp scurt, cratiţele erau pline de mere feliate, pregătite pentru „zahăr, mirodenii şi toate cele bune”.

Era o plăcere să văd cum toată lumea părea să se simtă bine. Erau multe râsete şi discuţii, dar mâinile erau puse pe treabă. Şi bărbaţii participau: tăietori de lemne, prezbiteri, un director economic, un antreprenor şi chiar un medic. Copiii care veniseră cu mamele lor au fost implicaţi în slujire la spălatul fiecărui măr din cele 500 de kilograme câte erau. Mamele făceau coca şi o întindeau; alte persoane umpleau tăvile, iar altele puneau plăcintele în pungi. Linia de producţie funcţiona bine.

Când a venit ora mesei, o supă şi un chec ne-au reînnoit puterile, după care ne-am continuat treaba, înzdrăveniţi. Dimineaţa a trecut repede. Am continuat până după-amiază, iar când am terminat, 313 plăcinte şi 56 de crispuri de mere acopereau toate mesele. Dimineaţa următoare, toate erau vândute.

De ce toate acestea? în biserica noastră, avem o familie care a colaborat cu REACH (o organizaţie de ajutorare a copiilor orfani) ca să înfiinţeze un orfelinat în Tanzania. Cu un an înainte, cei doi soţi au achiziţionat câteva iPoduri în limba swahili. Mulţi din această ţară nu ştiu să citească sau să scrie, dar pot asculta la iPod. Doar că acum le numim iPoduri divine, întrucât acei oameni pot auzi vestea bună despre iubirea lui Isus în propria limbă.

Ne-am fixat ţinta: 1 000 de iPoduri divine, la 46 de dolari bucata – 46 000 de dolari. O sumă frumuşică de strâns într-o singură lună de către Beryl şi Darrell. Banii au început să vină, dar nu suficient de repede. Apoi cineva a sugerat să vindem plăcinte. Şi planul s-a pus în mişcare. Brenden şi Janelle au mers la peste 750 de kilometri să aducă mere proaspete. Iar duminica următoare a debutat sesiunea de plăcinte.

Ne-am atins ţelul de 46 000 de dolari şi îi mulţumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat. A fost fascinant să vezi cum familia bisericii se poate uni şi poate lucra pentru Domnul. Nimic nu e prea mult pentru Domnul nostru, dacă mergem înainte prin credinţă.

Muriel Heppel

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor