Ai nişte crema? (II)

Căci eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Ieremia 29:11

„Ai nişte cremă?” a repetat el vesel. Înainte să îi pot răspunde, a mai întrebat o dată, de data asta arătând către geanta mea. „Ai nişte cremă? Ştiu că ai în geanta aia mare. Mama are întotdeauna cremă în geantă şi arăţi ca mama, aşa că sunt sigur că ai cremă pe undeva pe-acolo.”

Nu m-am abţinut să nu zâmbesc în timp ce m-am întins după cremă şi i-am dat-o. Şi-a pus bogăţie de cremă pe faţă, pe mâini şi pe braţe, în timp ce îmi spunea cât de bună e. Eu doar am dat din cap şi am zâmbit în continuare. Nu era câtuşi de puţin deranjat de dispoziţia mea deloc prietenoasă. „De unde pot să iau şi eu cremă din-asta? Cred că i-ar plăcea mamei.” Când a menţionat-o pe mama lui, am sesizat o grimasă bruscă de tristeţe şi derută. Pe loc, mi s-a înmuiat inima şi mi-am dat seama că tânărul acesta voia ceva mai mult decât cremă. Apoi l-am rugat să îmi spună mai multe despre mama lui.

Pe toată durata zborului l-am ascultat pe tânărul meu vecin de scaun vărsându-şi sufletul. Părinţii lui divorţaseră cu câţiva ani în urmă. Mama lui se mutase recent în alt stat împreună cu noul ei iubit. Tatăl lui, cu care el stătea de câteva luni, tocmai îi ceruse să se mute în altă parte – şi refuzase să îi achite taxa pentru kilogramele în plus la bagaj spunându-i fiului său să îşi găsească altă modalitate să se întreţină. Vecinul meu de scaun îşi scosese lucruri din bagajul de cală şi le îndesase în rucsac. Era în drum spre o staţiune de schi din Colorado, unde reuşise să îşi găsească o slujbă sezonieră ca operator de lift de schi. Prietena îl părăsise recent, susţinând că viitorul lui părea fără speranţă.

Când a aflat că eu sunt consilier pe probleme de familie şi căsătorie, m-a întrebat dacă există speranţă pentru el. L-am asigurat că există şi că Dumnezeu avea planuri cu viaţa lui. Mi-a spus că nu ştie dacă să creadă sau nu în Dumnezeu, dar că simte că poate avea încredere în mine. În acea zi, Ieremia 29:11 nu a fost doar pentru încurajarea tânărului, ci mi-a reamintit şi mie că aproape am ratat ocazia de a fi o „cremă” alinătoare în carne şi oase, de care tânărul avea nevoie în acea zi.

Doamne, ajută-mă, astăzi, să îndeplinesc în viaţa mea planurile Tale, nu pe ale mele, conduse de nevoile mele fizice! Împiedică planurile şi dorinţele mele care nu sunt de la Tine şi umple-mă cu pacea şi cu iubirea Ta pentru drumul care îmi stă înainte azi! Amin!

Elaine Oliver

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor