Nu e drept!

Căci este un lucru plăcut dacă cineva, pentru cugetul lui faţă de Dumnezeu, suferă întristare şi suferă pe nedrept, în adevăr, ce fală este să suferiţi cu răbdare şi să fiţi pălmuiţi când aţi făcut rău? Dar, dacă suferiţi cu răbdare, când ai făcut ce este bine, lucrul acesta este plăcut lui Dumnezeu. 1 Petru 2:19

A fost o simplă întrebare, dar putea fi orice – o privire, un cuvânt, un gest. Pe loc, am fost luată pe sus de un conflict furtunos. După o rafală de e-mailuri, aveam impresia că mă împiedicasem fără să vreau de o grămadă de sârmă ghimpată. Mă întrebam ce făcusem să merit asemenea tratament. Răspunsul era: nimic.

Am mai trecut prin aşa ceva şi probabil că şi tu. Nu contează dacă e trădarea unor prieteni sau a cuiva drag, răutate din partea cuiva pe care nici măcar nu îl cunoşti sau eşti victima unei bârfe răutăcioase.

Când eşti nedreptăţit te doare, indiferent de forma nedreptăţii. E uşor să plângi: De ce eu? Ce am făcut sa merit aşa ceva? Şi Satana exact această întrebare aşteaptă să ne-o punem. Folosindu-se de durere, el încearcă să ne concentreze gândurile exact acolo unde vrea el: asupra propriei noastre persoane.

Dar aceste situaţii de nedreptate au ceva mai mult decât se observă cu ochiul liber. Fiecare este o ocazie divină, aleasă special pentru noi de Tatăl nostru iubitor, care promite să ne ţină de mână pe tot parcursul acestor situaţii cumplite. Avem cuvântul Său în acest sens. „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13).

Când suferim pe nedrept, fără să recurgem la răzbunare evidentă sau subtilă, noi îi aducem onoare lui Dumnezeu, îi răzbunăm caracterul. Stăm mărturie cu privire la puterea Sa, pentru că acţionăm contrar naturii umane. Nimeni nu poate face acest lucru fără puterea Sa. Noi suntem într-o misiune pentru Dumnezeu.

E trist că viaţa nu e dreaptă, că oamenii nu sunt întotdeauna amabili şi că băieţii buni nu ies întotdeauna învingători. Dar, în ciuda acestei situaţii, Dumnezeu va ieşi învingător din situaţii nedrepte atâta vreme cât noi ne bazăm pe El în totalitate ca să ne scoată din ele.

Suntem ambasadoarele Sale, iar victoria ne este asigurată.

Celeste Perrino-Walker

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video