Asumarea riscului (II)

Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta. Căci, în Locuinţa morţilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune! Eclesiastul 9:10

Dar a venit ziua în care cutezanţele mele au dat roade – bogate! Activitatea mea în domeniul concilierii m-a adus în legătură cu activitatea lui Oscar Arias Sanchez, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1987, pentru că a adus ţările beligerante din America Centrală la aceeaşi masă, cu scopul semnării unui acord de pace. Am vrut să îi iau un interviu. Când am sunat la biroul lui din San Jose, Costa Rica, a răspuns la telefon nimeni alta decât o fostă studentă care urmase cursurile mele din străinătate, cu ani în urmă, în Spania. Lucrând acum pentru dr. Arias, a fost încântată să îi prezinte personal rugămintea de a fi vorbitorul principal la ceremonia de absolvire organizată de universitatea mea. A acceptat atât invitaţia, cât şi interviul cu mine. Ce lovitură!

Biblia prezintă femei care s-au ridicat şi au pornit curajoase în misiuni grele şi chiar periculoase, binecuvântate de Dumnezeu. Debora a încercat cu Barac; Iaela şi-a asumat misiunea dificilă de a „trata”cu duşmanul poporului lui Dumnezeu; Estera a riscat totul ca să îşi salveze poporul; o adolescentă, Maria, a riscat ostracizarea socială când l-a răspuns afirmativ lui Dumnezeu. Tot o adolescentă, de data aceasta din Noua Anglie, a refuzat să dea ascultare vocilor care o reţineau să nu fie învăţătoare şi profesoară pentru că era femeie. Theodore Roosevelt a spus odată următoarele despre criticii care stau pe margine şi aşteaptă ca cei care îşi asumă riscuri să cadă în nas: „Nu cel care critică contează. […] Meritele îi aparţin celui/celei care e în arenă…, care luptă neînfricat; care greşeşte, care intră în încurcături în repetate rânduri, pentru că nu există efort fără greşeli sau neajunsuri; care depune eforturi să facă ce face; care cunoaşte marile bucurii, marile devotamente; care se consumă pentru o cauză nobilă.. .” (citat în Reshma Saujani, Women Who Don’t Wait in Line, Houghton Mifflin Garcourt, Boston, 2013).

Iată la ce sunt chemate femeile creştine – să îşi asume riscuri pentru cauza Evangheliei fără să le fie frică să meargă înainte şi să îşi folosească darurile date de Dumnezeu pentru slava numelui Său! Vor veni îndemnuri la precauţie din partea celor care stau pe margine, amintindu-ţi că nu poţi face ce ţi-ai propus sau că nu se cuvine, sau că Dumnezeu te va dezaproba. Roagă-te şi apoi ascultă doar ce este în inima ta, după care, ca femeile cuvioase din vechime, vei şti cum este să fii binecuvântată de Dumnezeu!

Lourdes Morales-Gudmundsson

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor