El trebuie să plece (II)

Domnul, Dumnezeul tău, este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine. – Ţefania 3:17

Marie a intrat în discuţia mea cu Polly Elrod şi a continuat cu următorul capitol din întâmplările acelei zile: „Ochii şi gura fetei au devenit verzi şi oarecum fosforescente şi a început să se lupte cu noi. Când am băgat mâna în poşetă după flaconul cu ulei de măsline, mă chinuiam să ţin capul fetei nemişcat, obligându-i trupul în levitaţie să atingă pământul. Nu era timp pentru frică, fiindcă eram concentrate pe lupta curentă. Apoi Polly a poruncit: «În numele lui Isus, ieşi din ea!»

O voce răguşită din gâtul contorsionat al fetei a râs şi a urlat: «Nu ies.» Vocea fermă a lui Polly a zis: «Când invoc numele lui Isus, el [vrăjmaşul] trebuie să plece!» Cu un ultim urlet oribil, tânăra a căzut la pământ. Furtuna se încheiase. S-a liniştit. S-a ridicat şi a întrebat, cu o voce normală, ce se întâmplase. Când i-am spus, a întrebat dacă cu asta ne ocupăm la întâlnirile noastre. Eu i-am răspuns: «Doar dacă ne roagă Isus.»”

Ce mi-a plăcut la Polly este modul fără inhibiţii în care povestea intervenţia lui Dumnezeu. „Nu mi-a fost frică”, spunea ea. „Dacă Isus este cu tine, nu ai de ce să te sperii. El îl face pe Satana să se teamă de tine.” Şi aceasta o spune o femeie care ştie ce înseamnă durerea şi pierderea.

Meditând la experienţa lui Polly, precum şi la propria mea experienţă, m-am gândit cât de prezent fizic este Dumnezeu în mijlocul experienţei umane. Când eram mică, uneori eram intimidată de alţii, iar alte ori îmi era frică şi de umbra mea. Apoi Dumnezeu m-a făcut conştientă de adevărul cu privire la promisa Lui prezenţă, ocrotire şi grijă, mai ales în timpul misiunii mele în Africa. O fi Polly uşoară ca pana, dar Satana, o fiinţă supranaturală capabilă de mare rău, a trebuit să plece la porunca ei.

Lupta pentru sufletele noastre nu ne aparţine; este a Domnului. Războiul dintre bine şi rău are deja declarat un învingător, care este de partea noastră. Orice femeie, indiferent cât de fragilă, este egală cu vrăjmaşul dacă învingătorul acestuia, Isus, este de partea ei – fiindcă, la rostirea numelui Său, vrăjmaşul tremură.

„Nu e decât un băiat cu gura mare care intimidează”, a concluzionat Polly, descriindu-l pe vrăjmaşul nostru comun, pe care unii l-ar descrie ca un câine feroce. Satana nu poate merge în niciun loc păzit de Dumnezeu. El este cu noi şi Se bucură de fiecare dată când un copil al Lui îşi pune încrederea în El, iar pe vrăjmaş îl pune pe fugă.

Cynthia J. Prime

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video