Măsuri luate în avans

Diavolul l-a zis: „Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, porunceşte pietrei acesteia să se facă pâine.” – Luca 4:3

Într-o recentă seară de joi, după ce am lucrat în grădină toată ziua, eu şi soţul meu eram obosiţi şi voiam să facem un duş, să mâncăm şi să ne odihnim. Fratele E., membru al bisericii, a sunat să ne spună că un membru era grav bolnav şi avea nevoie de o vizită pastorală. După care, fratele E. a enunţat pur şi simplu: „Vin acum după dumneavoastră, frate pastor!” Soţul meu i-a spus că tocmai ce intraserăm în casă din grădină şi eram murdari şi transpiraţi şi că vom fi gata peste o oră, după mult-necesarul duş.

Soţul meu s-a pregătit şi a pornit spre instituţia de îngrijire, care se afla la doar 15 minute de mers cu maşina. După zece minute, a sunat telefonul şi am ştiut că nu putuse să ajungă încă şi că ceva nu era de bine. Se produsese o coliziune cu un camion; partea din faţă a maşinii noastre era avariată, dar camionul nu avea nimic stricat. Am şoptit o rugăciune şi imediat am luat maşina până la locul accidentului. Când am ajuns, nu l-am văzut pe soţul meu, dar am văzut maşina de pompieri, maşina de tractare, două maşini de poliţie şi un echipament de descarcerare. După ce am parcat într-un loc sigur şi am alergat să-l văd pe soţul meu pe targă, mi-a stat inima în loc de groază. Am reuşit să îl văd şi a fost nemaipomenit să aud că îmi răspunde. L-au dus repede la camera de gardă şi a fost externat după opt ore, pe propriile picioare.

Agentul nostru de asigurări a fost notificat şi a luat măsuri în avans pentru închirierea unei maşini, pentru estimarea costurilor şi pentru tractare. Vineri seara, ne-am îmbrăcat din nou şi ne-am dus la azil să îl vizităm pe membrul nostru, care a fost absolut încântat să ne vadă. După rugăciune şi după ce am discutat puţin, ne-am dus acasă, fericiţi că în sfârşit ne-am achitat de ceea ce începuserăm cu o zi înainte.

Membrii bisericii noastre au fost trişti din cauza accidentului, dar fericiţi că eram bine. Planul Diavolului este întotdeauna să ne oprească din activitate. El a încercat să facă în aşa fel încât Isus să fie omorât din pruncie. Diavolul ştie că are puţină vreme şi ştie despre măsurile luate în avans în ceea ce îl priveşte pe el. Ai încredere în Domnul întotdeauna. Diavolul va pune tot felul de capcane, în încercarea de a te împiedica să faci lucrarea Domnului, dar, dacă eşti puternică, te va încetini doar – pentru puţină vreme.

Isus a spus: „În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc” (Ioan 14:2). Nu-I putem lăsa pe Satana să ne împiedice în drumul nostru spre cer. E posibil să încerce zilnic să ne încetinească, aşa că haideţi să ne ţinem ochii aţintiţi asupra premiului şi, prin harul lui Dumnezeu, vom primi cerul ca viitoarea noastră casă. Ioan 14:1-4 este o promisiune pentru fiecare dintre noi.

Betty Glover Perry

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor