Puzzle-ul lui Dumnezeu

Orice lucru El îl face frumos la vremea lui. A pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. Eclesiastul 3:11

Sunt o femeie cu multe hobby-uri. Printre ele se numără și puzzle-ul. Pentru că eram din nou mămică, petreceam mai mult timp acasă. Într-o zi am descoperit o ofertă de puzzle-uri la supermarketul de lângă noi. Mi-am cumpărat unul cu 1 000 de piese. M-am gândit că astfel îi trezesc interesul fetiței mele de aproape patru ani. Și am reușit. Când bebelușul dormea, stăteam amândouă aplecate peste placă și puneam câte o piesă. Am rămas uimită să văd că fetița mea completă cot la cot cu mine, deși piesele erau foarte mici. Pe măsură ce imaginea se contura, entuziasmul nostru creștea, într-un final, a fost gata și imaginea panoramică ne-a uimit pe amândouă. Deși ne-a luat câteva luni, la doar câteva minute după ce l-am terminat, fetița mea a zis: „Hai să-l stricăm și să-l mai facem o dată!” Am râs. Eu speram să-mi ceară să i-l înrămez și să i-l atârn pe perete în cameră.

Puzzle-ul mă duce întotdeauna cu gândul la Dumnezeu. Viețile noastre în mâna Lui sunt ca un puzzle. Planul lui pentru noi este ca, la finalul vieții noastre, să formăm o imagine frumoasă, ceva care să fie pentru cei de lângă noi un motiv de bucurie, de reflectare și de laudă la adresa Lui. Dar de multe ori nu suntem de acord cu piesele pe care El dorește să le îmbine. Așa cum uneori fetița mea încerca să îmbine piese greșite, tot așa și noi de multe ori vrem să atașăm piesele care nouă ne plac în locurile în care noi credem că sunt cele mai potrivite. Dar, deși unele par să se potrivească, la o privire mai atentă nu acolo este locul lor. Dacă azi te întrebi speriată de ce nu ți-a ieșit un anumit lucru sau de ce un plan ticluit cu multă migală nu a avut rezultatul scontat, nu uita că Dumnezeu nu te lasă la voia întâmplării. Faptul că lucrurile nu ies așa cum ne dorim e de fapt o veste bună. Înseamnă că Dumnezeu este la lucru în viața noastră.

Poate azi ești în aceeași situație cu Iona, vrei să fugi de chemarea lui Dumnezeu. Dacă o vei face, probabil că vei ajunge să regreți amarnic, Iuda a fugit și astfel a pierdut prețiosul dar al mântuirii. Dumnezeu te cheamă pentru că vrea să refacă în viața ta imaginea chipului Său. Vrei să fii puzzle-ul perfect în mâna Lui?

Grety Blotor

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor