Care este talentul tău?

Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

Biserica noastră este mică – de doar 80 de membri. Aveam o orgă şi un pian, dar pianul era vechi şi într-o stare nu tocmai bună. Orga a fost donată de femeia care cânta la ea în fiecare Sabat, dar când aceasta s-a căsătorit şi s-a mutat, bineînţeles că a luat orga cu ea.

Când un nou pastor cu soţia au venit la noi în biserică, ea cânta la pian. Nu a trecut mult până să ceară comitetului bani de pian. Achiziţia a fost aprobată şi au cumpărat un pian nou. Ea a ales unul foarte frumos, mic şi negru. Cânta în fiecare săptămână şi suna minunat. După o vreme, pastorul a fost mutat şi am avut un alt pastor, dar a cărui soţie nu ştia să cânte la pian. În plus, avea copii mici. Aşa că nimeni nu mai cânta la pian, dar când venea cineva în vizită, îl întrebam dacă ştie să cânte la pian. Dacă ştia, în ziua aceea aveam muzică.

Ce să vezi, acest pian era unic. Trebuia să fie udat. Mi s-a părut ciudat rău. Nu a auzit nimeni, niciodată, de un pian care să trebuiască să fie udat. Eu abia dacă îmi aduc aminte să îmi ud florile, darămite un pian.

Într-o zi, un domn pe nume Virgil a venit în vizită şi am aflat că ştia să cânte la pian. Cât de fericiţi şi recunoscători am fost! Virgil este deja de mult timp cu noi şi cântă cu noi. Cântă la pian de fiecare dată când intonăm un imn şi deseori are puncte muzicale speciale. Eu sunt ajutoare a dirigintelui Şcolii de Sabat, iar el a fost foarte amabil să ne încânte cu muzică.

Dumnezeu i-a dat lui Virgil un talent, iar el îl foloseşte pentru Domnul. Dar tu? Tu îţi foloseşti talentele pentru ceea ce Dumnezeu vrea ca tu să faci? Poate că vei spune: „Eu n-am niciun talent.” Dar Dumnezeu ne-a dat fiecăreia dintre noi măcar unul, iar tu s-ar putea chiar să ai mai multe. Nu le irosi, foloseşte-le pentru binecuvântarea altora. Ni s-a spus să nu ne ascundem lumina sub obroc (Matei 5:15) şi „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor” (v. 16).

Îţi foloseşti toate talentele date de Dumnezeu? Isus a spus o parabolă despre talente şi ne-a chemat să le folosim. Citeşte-o în Matei 25:15-29. Luminezi tu pentru Isus?

Anne Elaine Nelson

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video