Banii uitați

Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. – Maleahi 3:10

Maşina pe care o aveam mă servise foarte bine vreme de şapte ani. Imaginează-ţi că niciodată n-am ţinut atât de mult o maşină. Sosise vremea să o schimb. Fiind pensionară de peste un an şi trăind cu un buget mai limitat – şi fix – decât atunci când eram angajată şi aveam salariu, o asemenea achiziţie majoră necesita o plănuire şi o cumpănire atentă.

Bineînţeles că „vechea” maşină avea o oarecare valoare şi putea fi dată la schimb sau vândută pur şi simplu. Deja pornisem în căutarea unei noi maşini şi o vizită la un dealer local s-a dovedit productivă. Am pus ochii pe maşina nouă pe care voiam să o achiziţionez şi, ca urmare, am dat un mic acont. Firma a sunat cu câteva zile înainte de termen să-mi spună că automobilul era în showroom şi puteam definitiva cumpărarea, pentru că preţul afişat era special doar până la sfârşitul lunii.

Auzind aceasta, m-am decis să fac un drum până la bancă să explorez posibilităţile de finanţare a unei asemenea achiziţii majore. După ce am discutat variantele şi am hotărât să merg pe una dintre ele, angajatul băncii mi-a adus aminte de existenţa unui cont de care uitasem complet. Aleluia! Puteam încheia tranzacţia pentru obţinerea noii maşini fără să trec prin strâmtori financiare. Dumnezeul nostru, Creatorul, Răscumpărătorul, Susţinătorul, Îndrumătorul şi Prietenul nostru este credincios.

De-a lungul anilor, avusesem obiceiul să Îi returnez cu credincioşie Domnului zecimea şi darurile şi să particip activ la colecta din cadrul Şcolii de Sabat. Am descoperit că, inclusiv cu un venit redus, returnarea conştiincioasă a zecimii, a darurilor şi participarea la colecta Şcolii de Sabat au avut drept urmare binecuvântări neîntrerupte, care au inclus călătorii în străinătate şi în ţară în toate noile staţiuni – întotdeauna însoţită de nepoata mea de zece ani.

Cu adevărat mă consider foarte binecuvântată şi vă încurajez pe toate să-L „puneţi pe Domnul la încercare” pentru că El „va deschide zăgazurile cerului şi va turna peste voi aşa binecuvântări că nu veţi avea loc să le primiţi”.

Marion V. Clarke Martin

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video