Caruselul grijilor

Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

Când ai fost ultima dată într-un carusel? Auzim foarte des metafora „viaţa este ca un carusel” dar, deşi teoretic ştim ce înseamnă asta, practic am uitat. Nu demult am reuşit să mergem cu copilaşii într-un loc de joacă pe care l-am ochit de mai mult timp. Parcul era imens, avea o trambulină mare, pe care nu se sfiau să sară şi adulţii împreună cu micuţii lor; avea un tobogan lat, unde, din nou, puteai vedea părinţii alunecând fericiţi cu copiii lor, şi, pe lângă alte multe distracţii, era şi un carusel imens. Când am ajuns noi, caruselul era liber. Aşa că mi-am zis: Merg şi eu cu fetiţa mea. Am urcat, i-am spus să se ţină bine şi soţul meu ne-a dat avânt. Încă din primele secunde am simţit că ceva nu era în regulă, dar fetiţa mea striga încântată: „Mai repede, tati, mai repede!” Aşa că soţul meu a mărit viteza, mai mult şi mai mult, până când totul în jur ajunsese un fel de masă diformă de verde, gri, roşu şi alte culori. Îţi poţi uşor imagina că mi s-a făcut rău instant. Cu o voce mai mult gâtuită de greaţă, i-am cerut imperativ soţului să-l oprească. Când în final ne-am oprit, am avut nevoie de cel puţin un minut să-mi revin destul de mult cât să mă pot da jos. Mă întrebam uimită: „Cum rezistă copiii să se dea în aşa ceva?” Fetiţa mea a aşteptat să cobor, apoi mi-a spus: „Mami, mi-a plăcut, dar dacă ţi-e rău, nu ne mai dăm niciodată în carusel!” Aproape am plâns de dragoste pentru ea.

La fel e şi cu grijile. Când începi să-ţi faci o grijă, vei descoperi că în scurt timp ai mai multe decât poţi duce şi, în final, ţi se face rău. Poate nu fizic, deşi ştim că stresul are un efect direct asupra corpului, dar spiritual este o fatalitate să-ţi faci griji. Cu ce vom plăti chiria? Cu ce vom cumpăra haine sau încălţări noi copiilor? Cum ne vom putea susţine în continuare fiica la şcoala de muzică? Când vom reuşi să scăpăm de datorii? Sau mai grave: Voi scăpa de boala asta? Voi putea trece peste abuzul verbal constant al soţului? Voi putea să-mi protejez copiii de toate relele care li se pot întâmpla? Toate aceste întrebări intră în categoria grijilor. Ei bine, din perspectiva lui Dumnezeu, a-ţi face griji e un păcat. „Dacă Eu sunt Tatăl vostru, cum puteţi să vă faceţi griji?” ne întreabă azi Dumnezeu. Matei 6:25-34 este răspunsul. Ia-ţi timp şi citeşte aceste minunate versete!

Grety Blotor

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video