Rugăciune ascultată

Doamne Dumnezeule, multe sunt minunile şi planurile Tale pentru mine; nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Aş vrea să le povestesc şi să le trâmbiţez, dar numărul lor este prea mare ca să le povestesc. (Psalmii 40:5)

O doamnă care suferise o arsură destul de severă a primit o recomandare să apeleze la un tratament natural şi aşa am ajuns să ne cunoaştem. A fost foarte sinceră, mărturisindu-mi că suferă de hepatita C, şi m-a atenţionat de pericolul la care mă expun. I-am explicat atunci că am mai tratat astfel de pacienţi şi am asigurat-o că sterilizez instrumentele pe care le folosesc. Am pansat rana în ocazia aceea şi, pentru că nu putea veni zilnic la pansat, i-am oferit pansament suplimentar să îl folosească acasă. Au trecut câteva zile şi într-o vineri seara m-am hotărât să o sun. Ar fi fost nevoie să văd rana şi să o pansez din nou. Era tristă pentru că nu se simţea bine, avea frisoane. I-am explicat atunci că vindecarea este doar în mâna lui Dumnezeu, iar El mă foloseşte pe mine ca instrument. Am promis că mă voi ruga pentru ea şi m-am ţinut de promisiune. Peste o oră, am primit un telefon de la ea. Nu mai avea febră. A doua zi, m-a asigurat că e mult mai bine şi mi-a mulţumit pentru rugăciunile mele care şi-au Scut efectul. I-am oferit şi literatură creştină şi a fost receptivă. Sper din suflet să-L găsească pe Dumnezeu cât mai curând! Am descoperit că metoda Domnului Hristos de a sluji mai întâi şi de a face bine îmi aduce împlinire personală şi în acelaşi timp, deschide calea spre inimile oamenilor pentru vindecare spirituală.

„Dacă vei lucra aşa cum Domnul Hristos a stabilit că trebuie să lucreze ucenicii Săi, câştigând suflete pentru El, atunci vei simţi nevoia unei experienţe spirituale mai profunde, precum şi a unei cunoaşteri mai înalte a lucrurilor dumnezeieşti; atunci vei înseta şi vei flămânzi după neprihănire. Vei lupta atunci cu Dumnezeu în rugăciune şi credinţa ta va fi întărită, iar sufletul tău va bea şi mai mult din izvoarele mântuirii. Întâmpinând împotrivire şi încercări, acestea te vor face să te apropii mai mult de Biblie şi te vei ruga mai mult. Atunci vei creşte în harul şi în cunoştinţa Domnului Hristos şi vei obţine o experienţă bogată. Spiritul lucrării dezinteresate pentru alţii îi dă caracterului profunzime, statornicie şi o bunătate plină de iubire, asemenea lui Hristos, aducându-i posesorului pace şi fericire.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 98, ed. de buzunar)

Astăzi poţi să aduci vindecare unei persoane! Roagă-te şi apoi lucrează!

Leana Peşea, Craiova, Oltenia

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video