Bacha Girmaye

Iată că Eu sunt cu voi în toate zilele. (Matei 28:20)

Într-o seară, în campania de evanghelizare din Etiopia, după terminarea predicii, a venit la mine un băieţel. Mi-a dat un bilet bine împăturit şi, într-o engleză destul de bună, m-a rugat să îl citesc cu atenţie. A doua zi când el urma să mă caute, trebuia să-i dau un răspuns. Am împărtăşit şi cu colegii mei ceea ce băiatul mi-a scris:

„Bună, dragă Ruzza. Numele meu este Bacha Girmaye. Am zece ani. Nu sunt elev la şcoală, pentru că am probleme: probleme de familie. Părinţii mei sunt săraci şi mi-am pierdut speranţa. Îmi doresc să merg în Europa. Deci mă ajuţi? Vreau să fiu elevul tău. Nu vreau bani, haine. Vreau să învăţ, să fiu cinstit, să fiu credincios…! De acum, tu eşti responsabilă pentru mine. Citeşte şi gândeşte-te! Ştiu să cânt la chitară!” Cu majuscule, sus, în colţul din stânga al paginii era scris: „Roagă-te pentru mine!”, iar în josul paginii era scris: „Mulţumesc!”

Ne-am rugat pentru el. Mi se părea totul atât de delicat! Din toată inima voiam să-l ajut… Cum să-i spun că Ruzza nu îl poate lua cu ea în Europa?

A doua zi, tot aşteptam să-l întâlnesc, însă nu-l găseam. Deodată, în spatele meu, a apărut Bacha şi am început să vorbim. Mi-a povestit cu mai multe detalii de ce vrea să plece în Europa. Părinţii lui erau bolnavi şi nu îi puteau ajuta financiar pe niciunul dintre cei şase copii să termine şcoala. Insista să îl iau cu mine. I-am spus că deocamdată poate nu e cea mai bună idee. Cu siguranţă, familia lui are mare nevoie de el, atât părinţii, cât şi fraţii şi surorile lui. Era conştient de lucrul acesta, dar simţea că nu mai poate. L-am încurajat spunându-i că Dumnezeu este cu el şi că îi va da putere să facă faţă tuturor lucrurilor. I-am spus că el are o responsabilitate mare şi sigur va reuşi să treacă cu bine peste toate, dacă se va ruga, dacă va munci cinstit şi va căuta să fie un om bun. Mă privea lung şi îmi zâmbea, dând aprobator din cap. M-a rugat să nu îl uit şi să mă rog pentru el. De asemenea, mi-a spus că în următorii câţiva ani poate nu va veni în Europa, dar peste mai mulţi, sigur va veni!

Nu am putut să-l ajut prea mult. Am vorbit doar cu pastorul şi traducătorul despre el pentru a fi ajutat. Mă bucur că Bacha s-a înscris la clasa de botez. Ne-am despărţit cu promisiunea că ne vom ruga unul pentru celălalt şi că îl vom lăsa pe Dumnezeu să lucreze în viaţa noastră!

Dincolo de lacrimi, de tristeţe şi de suferinţă, noi putem auzi glasul Său zicându-ne: „îţi voi vindeca inima frântă şi îţi voi lega rănile. Sunt cu tine atunci când eşti în cea mai mare nevoie!” Fie ca inima ta să se umple de laudă. Ai încredere! Dumnezeu este cu tine!

Luiza Oana Capotă, Muntenia

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video