Visul împlinit

Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. (Psalmii 27:4)

Mami, vreau să merg şi eu la grădiniţă! spuse Mari rugătoare.

Mama se opri din treabă şi privindu-şi fetiţa de cinci anişori îi spuse:

– Mari, eşti prea micuţă şi firavă. La grădiniţă, copiii se mai îmbrâncesc, se mai ceartă şi mi-e frică să nu ţi se întâmple ceva rău. Mai bine stai aici lângă mine şi joacă-te!

Era adevărat ce spunea mama. Pentru că era micuţă şi sensibilă, toată lumea îi spunea „Mari cea mică”. De aceea, mama dorea s-o ferească de tot ce ar fi putut s-o impresioneze negativ. Numai că Mari visa la ziua când va merge şi ea la grădiniţă… Auzise de la copii că acolo erau jucării frumoase, că învăţau multe poezii şi cântecele şi îşi dorea din toată inimioara ei să cunoască lumea aceea nouă şi misterioasă…

Anii au trecut. Mari a crescut, a terminat liceul, s-a căsătorit şi a avut doi copii: un băieţel şi o fetiţă. Bineînţeles că ei au frecventat grădiniţa şi Mari simţea o mare bucurie să înveţe cu ei poeziile şi cântecelele copilăriei lor. îşi amintea de timpul când îşi dorise atât de mult să meargă la grădiniţă…

Când Irina, fetiţa ei, a trecut în clasa a X-a, Mari s-a înscris la facultate: pe lista cu dorinţe a vieţii ei rămăsese şi studenţia. Aşa că, la 47 de ani, avea în mână o diplomă de institutor şi o mare mulţumire în suflet: era educatoare!

Într-o zi, pe când stăteam cu copiii în sala de grupă, le-am spus povestea lui „Mari cea mică”. Mă ascultau atenţi, cu ochii mari. Cu emoţie în glas, am adăugat:

– Copii! Domnul împlineşte întotdeauna visurile celor micuţi. El a văzut dorinţa şi lacrimile nevinovate ale fetiţei şi El i-a împlinit visul: astăzi ea este educatoare şi are parte din plin de tot ce şi-a dorit. Astăzi, nimeni nu-i mai spune „Mari cea mică”, ci „teacher Mary”!

– Teacher, tu eşti Mari cea mică!

În elanul proaspetei lor descoperiri, copiii s-au strâns lângă mine şi m-au îmbrăţişat.

– Da, copii. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu plină de recunoştinţă pentru bunătatea şi grija cu care El a împlinit visul meu drag de fetiţă!

Ai un vis neîmplinit? Dumnezeu îl cunoaşte. Stai liniştită, pentru că la timpul potrivit El îl va împlini în modul cel mai surprinzător şi minunat. El este Tatăl care simte o mare bucurie în a face suprize plăcute copiilor Săi, împlinindu-le astfel visurile.

Marilena Sîrbu, Suceava, Moldova

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor