Puterea rugăciunii

Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi! Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16)

Cu 11 ani în urmă, când soţul meu era pastor în districtul Şepreuş, am experimentat încă o dată cât de mare este puterea rugăciunii. Într-o sâmbătă seara, ne întorceam de la Şepreuş la casa parohială din Chişineu Criş. Când am ajuns în dreptul casei, am virat cu maşina spre curte, unde era un loc strâmt de intrare. În momentul acela, ne-am aflat faţă-n faţă cu o maşină care ieşea din curte, iar soţul meu, dorind să fie politicos, a dat cu spatele ca să-i facă loc. Casa noastră se afla pe un drum foarte circulat şi, fără să ne dăm seama, ne-am trezit direct în mijlocul şoselei. Imediat am înlemnit… Ne aflam între două tiruri care veneau din ambele sensuri cu viteză foarte mare. N-am avut timp decât să gândesc: „Doamne, ajută-ne!”, şi aşteptam să vedem ce se va întâmpla. Am auzit frâne care au făcut ca toţi vecinii să sară la geam, iar pietonii să privească cu uimire. O mână nevăzută a oprit cele două tiruri. Cel din faţă, la o palmă de noi, iar cel din spate, la o jumătate de metru. Şoferii au fost uimiţi cum au reuşit să oprească într-o aşa situaţie imposibilă, neştiind că nu ei au oprit tirul ci bunul Dumnezeu. Am văzut cum unul dintre şoferi, după ce s-a oprit, s-a aplecat o clipă cu capul pe mâinile de pe volan, apoi şi-a ridicat mâinile spre cer şi s-a uitat ţintă la noi, nevenindu-i să creadă că nu suntem zdrobiţi.

Marţi, când ne-am dus la Şepreuş, sora Dudaş m-a întâmpinat ca de obicei, întrebându-mă dacă sunt bine.

La cei 80 de ani, era cunoscută ca având un suflet generos, asemenea Dorcăi de pe paginile Scripturii, şi mai ales ştia să se roage cu foc pentru cei din jurul ei. Aflase ce s-a întâmplat şi mi-a povestit următoarele: „Dragă soră, după ce aţi plecat cu soţul de la biserică, ajungând acasă, m-am simţit puţin obosită şi am adormit imediat. La un moment dat, am simţit o mână care mă scutura. Eram somnoroasă şi credeam că visez, dar din nou m-am simţit scuturată, apoi am auzit o voce: „Scoală-te şi roagă-te pentru fratele Roman.” M-am dat jos din pat repede, m-am aşezat pe genunchi şi m-am rugat mai fierbinte ca niciodată. Apoi m-am liniştit şi, meditând la cele întâmplate, am adormit împăcată… La ce oră s-a petrecut incidentul?” I-am spus că era exact ora la care dumneaei se ruga. Dumnezeu a trezit-o ca să mijlocească pentru noi.

Slavă Ţie, Doamne! Cu adevărat: „Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.”

Agnes Ibolya Roman, Banat

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor