STRĂLUCIREA OCHILOR

Bâjbâim ca nişte orbi de-a lungul unui zid, bâjbâim ca cei care n-au ochi, ne poticnim ziua-n amiaza mare, ca noaptea…
Isaia 59:10

Strălucirea ochilor este cauzată de un proces numit reflexie. Lumina care vine din direcţia ta spre animal este reflectată de retină, de ochii animalului. Această lumină este reflectată exact înapoi, în direcţia din care vine. În timp ce conduci noaptea pe stradă, în unele părţi ale ţării, poţi vedea ochii unor păsări de noapte, cum ar fi păpăludele.

Păianjenii pot fi găsiţi noaptea dacă îţi pui o lanternă de o parte a capului sau pe frunte, astfel încât lumina să lumineze direct şi să fie reflectată de ochii insectei. Când lanterna este ţinută la nivelul mijlocului, lumina este reflectată înapoi la acelaşi nivel ca şi sursa de lumină. Pentru că ochii noştri nu sunt atât de jos, nu vom vedea „reflectoarele”.

Prima dată când am văzut ochii unui animal strălucind, îmi amintesc, eram mic. Îmi aduc aminte că familia noastră se întorcea acasă după lăsarea serii şi câinele meu a venit vesel în întâmpinarea maşinii. Tot ce am putut vedea au fost două pete aurii, în noapte. Farurile maşinii erau reflectate de ochii câinelui, desigur. Dar n-am aflat decât mult mai târziu că multe pisici au această capacitate.

Presupun că unii oameni, care trăiesc în ţări unde animale ca leoparzii şi tigrii stau întinşi aşteptând prada noaptea, pot să-şi salveze vieţile din cauza acestei străluciri a ochilor. Luminile purtate de ei, reflectate de ochii animalelor mari ascunse, i-ar alerta să se pregătească pentru apărare şi să scape.

Textul nostru descrie condiţia spirituală a Israelului, cauzată de păcatele lor împotriva lui Dumnezeu. Ei erau ca nişte oameni care se împiedică în noaptea neagră, pierduţi, neştiind în ce direcţie să meargă. Din cauza păcatelor lor, ei nu aveau lumina Duhului Sfânt în vieţile lor, ca să-i ajute să vadă drumul pe care trebuia să meargă.

Acesta este întotdeauna un pericol, pentru fiecare dintre noi. Căci doar atunci când putem să reflectăm lumina din punct de vedere spiritual, putem discerne răul care ne-ar întinde o capcană şi putem scăpa de el.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video