PROBLEMA DIN BORNEO

Păcatul, odată făptuit, aduce moartea.
Iacov 1:15

Odată, cândva, locuitorii de pe insula Borneo au hotărât să facă ceva privind una dintre problemele lor cele mai mari. Problema era malaria, o boală care ucide mulţi oameni, în multe părţi ale lumii. Ştii, malaria este transmisă de ţânţari. Dar DDT-ul ucide aceste insecte foarte repede, aşa că respectiva substanţă a fost împrăştiată în cantităţi mari pe insulă. Ţânţarii au fost ucişi. Dar, ca să menţină insula fără ţânţari, locuitorii au continuat să împrăştie DDT, cu ajutorul elicopterelor, care zburau jos, deasupra satelor şi oraşelor.

Lucrurile, însă, nu au mers prea bine, în cele din urmă. Există milioane de gândaci de bucătărie în Borneo. Pe lângă aceasta, mai sunt şi foarte multe şopârle mici, numite geko, animale care mănâncă gândacii şi-i reţin de la a se înmulţi prea tare.

DDT-ul n-a ucis gândacii, dar i-a îmbolnăvit şi i-a făcut uşor de prins pentru şopârle. Aşa că şopârlele s-au îngrăşat. DDT-ul din gândaci le-a îmbolnăvit pe şopârle şi le-au făcut o pradă uşoară pentru pisici. Borneo avea foarte multe pisici, aşa că ele au avut un adevărat ospăț cu şopârle grase.

Dar, după un timp, şi pisicile s-au îmbolnăvit din cauza DDT-ului din şopârle care, la rândul lor, îl luaseră din gândaci. Pisicile au început să moară. Din cauza aceasta, milioanele de şobolani din junglă n-au mai avut inamici şi au început să se înmulţească în oraşe şi sate.

Ce se putea face? S-au cerut pisici din alte insule. Mii de pisici au fost aduse cu paraşuta pe insulă, pentru a mânca şobolanii. Pentru că șobolanii nu se îmbolnăviseră de la DDT, pisicile au rămas sănătoase. Şi din moment ce alte animale moarte, gândaci şi şopârle fuseseră îndepărtate de ploile abundente, lucrurile au început să arate mai bine, cu excepţia malariei, care era acum din nou pe insulă. Aceasta din cauză că au încetat să împrăştie DDT, care să omoare ţânţarii, pentru că n-au mai vrut să îmbolnăvească gândacii, care ar fi ucis şopârlele, care, la rândul lor, ar fi ucis pisicile.

Actul de a păcătui i-a părut Evei, iniţial, o faptă benefică. Ea era convinsă că va fi mai înţeleaptă şi mai fericită. Dar ea şi Adam au aflat curând cât de mult greşiseră, căci păcatul a stricat echilibrul din natură şi a adus moartea. Acum, numai Isus poate să readucă echilibrul.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor