VIAŢĂ DIN MOARTE

M-am pogorât până la temeliile munţilor; zăvoarele pământului mă încuiau pe vecie; dar Tu m-ai scos viu din groapă, Doamne, Dumnezeul meu!
Iona 2:6

Există o serie de păsări care sunt clasificate ca gunoieri, pentru că mănâncă animale moarte, gunoi şi alte deşeuri. Vulturii sunt, probabil, cei mai cunoscuţi în această privinţă. Uneori, se întâmplă să-i vezi îngrămădiți în jurul unui animal care a fost ucis de o mașină. Ceea ce fac ei este un serviciu adus naturii.

Vulturii nu sunt echipaţi să ucidă pentru hrană. Ghearele şi ciocurile lor nu sunt adecvate, aşa că ei rareori încearcă să omoare un animal viu. În consecinţă, ei nu se pot nici apăra fizic, ci trebuie să folosească alte mijloace pentru protecţie.

Vulturii nu sunt singurii gunoieri dintre păsări. Pescăruşii sunt foarte importanţi şi ei, în această slujbă. Deseori îi vezi în gunoaiele din oraşe şi, desigur, de-a lungul coastelor, unde curăţă gunoiul, cum sunt animalele moarte. Pescăruşii sunt astfel de o valoare considerabilă pentru prevenirea poluării în porturi.

Nu toţi pescăruşii sunt gunoieri, totuşi. Unii se hrănesc mult cu insecte. Când mormonii şi-au stabilit primele aşezări în Utah, primele lor recolte au fost mâncate de greieri. Când greierii s-au întors în sezonul următor, pescăruşii au venit cu miile ca să devoreze insectele şi să salveze de foamete aşezările. Un monument de 40 000 de dolari a fost ridicat în oraşul Salt Lake ca să comemoreze evenimentul.

Există multe moduri în care Dumnezeul nostru, în dragostea Sa, a făcut posibilă viaţa pe pământul acesta, în ciuda păcatului şi putreziciunii care este atât de obişnuită pretutindeni. Gunoierii, de fapt îşi întreţin viața din putreziciunea şi moartea din jurul lor. Iona a simţit că a găsit viaţa chiar când se afla în cea mai adâncă groapă. El abia a scăpat de moarte, pe fundul mării, pocăindu-se şi rugându-se Dumnezeului cerurilor.

Uneori, vieţile noastre par destul de atinse de moarte, dar Dumnezeu oferă, de asemenea, soluţiile care să te scape din aceste lucruri.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video