TÂNĂRUL PESCĂRUŞ ARGINTIU

Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide.
Matei 7:7

Pescăruşii argintii îşi fac cuibul în colonii foarte strânse şi fiecare pereche are un teritoriu care este mic, dar apărat cu tenacitate. Când un pui rătăceşte din propriul teritoriu în cel al altei familii, proprietarii respectivi vor ataca puiul şi fie îl trimit pachet acasă, fie îl ucid pe loc.

Un fotograf naturalist a vizitat o colonie de pescăruşi ca să facă nişte fotografii unui pescăruş tânăr, de o vârstă anumită. Când a găsit puiul care se potrivea mărimii, a marcat cu grijă cuibul, a luat puiul şi, după ce l-a fotografiat, l-a dus înapoi la cuib. Dar părinţii au refuzat să accepte puiul şi l-ar fi ucis pe loc dacă fotograful n-ar fi venit să-l scape. El l-a luat acasă şi a încercat să-l hrănească, dar puiul refuza să mănânce. A încercat să îndese hrană pe gâtul puiului, dar acesta nu o reţinea. Pur şi simplu, nu vroia să mănânce; nici măcar nu era interesat de hrană.

După câteva ore de post, pasărea a început să fie slăbită de foame, dar tot nu voia să mănânce. Deprimat, naturalistul a căutat o carte despre pescăruşi de heringi şi a aflat că părinţii nu hrănesc puiul până când acesta nu se întinde cu ciocul şi nu atinge o pată roşie de pe ciocul părintelui. Gândind că s-ar putea ca aceasta să fie problema, omul a luat nişte vopsea roşie şi şi-a făcut o pată pe deget. A arătat pata puiului. Puiul s-a uitat puţin la ea, a lovit-o cu capătul ciocului lui mic, apoi l-a deschis pentru tot ce putea omul să îndese în guşa lui.

La fel ca şi fotograful, care era nerăbdător să-l hrănească pe micul pescăruş, şi Isus este gata să ne dea hrana spirituală de care avem foarte mare nevoie. El nu încearcă să „ne-o bage pe gât”, ştiind că aşa ceva nu merge. De aceea, încearcă cu răbdare să ajungă la noi în aşa fel încât noi să înţelegem. Uneori e nevoie de mult timp pentru ca noi să înţelegem ceea ce Isus încearcă să facă. Uneori totul pare prea frumos ca să fie adevărat. Dar imediat ce ne întoarcem prin credinţă la cruce, Isus este acolo, ca să ne dea toată hrana spirituală de care avem nevoie.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video