LINGURARUL TRANDAFIRIU

Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.
1 Petru 3:3,4

La începutul acestui secol, femeile moderne foloseau penele păsărilor pentru decorarea pălăriilor şi hainelor lor. În unele cazuri, se foloseau păsări întregi. Multe specii erau în pericol de a fi şterse de pe faţa pământului, pentru penele lor.

Una dintre cele mai frumoase păsări care a făcut faţă exterminării a fost lingurarul trandafiriu – o pasăre mare, alb şi roz, cu umeri de un roșu aprins. Ea şi-a primit numele de la umerii mari şi roşii şi ciocul în formă de lingură, pe care îl foloseşte ca să se hrănească în noroiul heleşteelor şi lagunelor puţin adânci în care trăieşte. Prin riguroase tehnici de conservare, pasărea a cunoscut o remarcabilă revenire.

Natura a oferit condiţii pentru puii neajutoraţi ai lingurarului, în lupta lui pentru supravieţuire. Adăpost constant se găseşte în pădurile de mangrove sub care păsările părinţi îşi construiesc cuibul. Acolo, puii sunt îngrijiți cu atenţie până când pot zbura în jos, spre apa puţin adâncă unde se găseşte hrană.

Un om de ştiinţă a vrut odată să studieze obiceiurile de cuibărire ale lingurarului. El a marcat cu albastru marginea acelor cuiburi pe care dorea să le studieze. Astfel, piepturile păsărilor ar fi fost automat marcate când cloceau ouăle. Această metodă funcţionase bine pentru alte specii de păsări, dar n-a mers aşa de bine în acest caz. Când părintele mascul s-a apropiat de cuibul proaspăt vopsit, a părut să studieze intens zona vopsită şi apoi s-a uitat dacă ouăle erau neatinse. După aceasta, a început să îndepărteze din cuib beţele vopsite, luându-le cu grijă de capetele nevopsite. El a îndepărtat fiecare băţ cu cea mai mică urmă de vopsea şi apoi s-a așezat pe ouă.

La fel cum lingurarul nu şi-ar murdări frumuseţea naturală cu vopsea, şi noi ne menţinem înfăţişarea naturală şi cultivăm o frumuseţe interioară, care face frumoasă orice persoană.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video