LENEŞUL

Aşa încât să nu vă leneviţi, ci să călcaţi pe urmele celor ce, prin credinţă şi răbdare, moştenesc făgăduinţele.
Evrei 6:12

Când eram mic, obişnuiam să mă întind pe podea şi să-mi imaginez că tavanul era podeaua, că toată mobila era pe tavan, şi că, de fapt, eram întins pe tavan. Era amuzant, dar mă bucuram că lucrurile nu erau într-adevăr aşa.

Totuşi, există un animal care vede întreaga lume atârnând de „tavan” şi mi-e greu să nu-mi fie milă de el. Lenesul din junglele din America Centrală şi de Sud atârnă de ramurile copacilor cu capul în jos şi rareori atinge pământul, dacă nu cumva niciodată. Dacă coboară, animalul merge foarte stângaci pe coate. Totuşi, dacă pică în apă, el poate să înoate surprinzător de bine cu capul sus.

E adevărat că leneşul se mişcă foarte încet, dar el nu e deloc încet când e atacat, putând să-şi folosească ghearele lungi şi ascuţite cu o mare agilitate şi să sugrume mortal animalele mici care îl atacă.

Leneşul petrece cea mai mare parte din timpul său mâncând şi dormind în copacii din junglă, atârnat tot timpul de ramuri. Este bine camuflat de algele verzi care trăiesc în blana sa. Algele beneficiază şi ele din această relaţie, pentru că leneşul oferă expunere la soare, care este esenţială pentru sănătatea lor.

Leneşii sunt vegetarieni şi în mod special le plac frunzele copacului cecropia. Duşmanul lor cel mai de temut este vulturul răpitor, care este acum printre speciile pe cale de dispariţie din lume. Acest fapt este probabil motivul pentru care leneşul s-a înmulţit destul de mult.

Pentru că leneşul se mişcă încet, a primit reputaţia de a fi leneş, de unde şi numele lui. De fapt, el nu este leneş, pentru că trăieşte o viaţă productivă. Va trebui să căutăm în altă parte un exemplu de animal leneş. Uneori judecăm o persoană ca fiind leneşă când ea nu este; când, de fapt, ea face tot ce poate mai bine. Cel mai creştinesc lucru de făcut este să încurajăm o astfel de persoană cât de mult putem, să o ajutăm să crească. Şi dacă ne vedem înclinaţi spre lene, să urmăm sfatul textului din această dimineaţă.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video