ÎNŢEPĂTURA DE PĂIANJEN

Boldul morţii este păcatul; şi puterea păcatului este legea.
1 Corinteni 15:56

Deşi toate miile de specii de păianjeni sunt otrăvitoare într-o anumită măsură, doar câţiva dintre ei sunt periculoşi pentru oameni. Totuşi, simpla vedere a unui păianjen deseori îi înfricoşează pe oameni, deşi ştiu că teama lor nu are nici un temei. Când naturalistul Ivan T. Sanderson a fost atacat de un păianjen african gigant, el a raportat că i-a fost mai teamă de înfăţişarea creaturii decât de otrava lui mortală. Acel păianjen, al cărui pas era de 20/30 cm, făcea sărituri de 2 m către membrii expediţiei lui Sanderson. Colţii lui de 1 cm puteau injecta destulă otravă ca să ucidă pe oricare dintre ei. Băştinaşii considerau acest păianjen o întrupare a răului.

Cel mai mare păianjen din America de Nord este tarantula. El poate avea o întinderea a pasului de 15-17 cm, dar înţepătura lui este rareori mortală. De fapt, cei care mor din cauza otravei de tarantulă sunt, probabil, la fel de sensibili la o înţepătură de albină. Deci, tarantula este supraestimat ca o ameninţare.

Există doar două feluri de păianjeni periculoşi în America de Nord. Văduva neagră este unul, care şi-a căpătat numele de la credinţa greşită că femela ucide şi mănâncă masculul după împerechere. Nu este adevărat.

Dacă raportăm la cantităţi egale, otrava unei văduve negre este cam de 15 ori mai puternică decât cea a unui şarpe cu clopoţei. Totuşi, pentru că o insectă injectează cantităţi mici de venin când înţeapă, puţini oameni au fost serios vătămaţi. De fapt, moartea are loc doar în 5% din cazuri de muşcături ale văduvei negre.

Celălalt este puţin cunoscutul păianjen pustnic maro, care este foarte renumit pentru semnul în formă de vioară pe care îl are pe spate. Foarte puţine cazuri de deces s-au înregistrat din cauza muşcăturii lui, dar tăria otravei lui este de luat în considerare.

Păcatul, spunea Pavel, are un bold mortal. Otrava înţepăturii acestuia este mai puternică decât a oricărei insecte, căci rezultatul ei este moartea. Dar sângele lui Isus este antitdotul, şi toţi cei care-L primesc vor fi salvaţi pentru veşnicie de boldul morii.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor