PIETRELE DE PE LUNĂ

Îţi voi da vistierii ascunse, bogăţii îngropate, ca să ştii că Eu sunt Domnul,        Dumnezeul lui Israel.
Isaia 45:3

Când astronauţii au adus pentru prima dată praf şi pietre de pe lună, oamenii de ştiinţă se temeau că ceva foarte periculos putea fi prezent în materie. Aşa că s-au luat măsuri de precauţie, ca fiinţele omeneşti să nu fie infectate cu vreo nouă boală, împotriva căreia nu aveam dezvoltat în­ că un sistem de apărare.

Materia de pe lună a fost aşezată într-o colivie cu aproape 200 de șoareci, care fuseseră crescuţi timp de mai multe generaţii într-un mediu steril, ca să-şi piardă toată imunitatea naturală la boală. Dacă exista vreun pericol în materialul de pe lună, şoarecii cu siguranţă ar fi evidenţiat efectele. Din moment ce micile creaturi n-au fost deloc afectate, pietrele de pe lună au fost considerate ca nevătămătoare pentru a fi studiate de către oameni.

S-a descoperit că pietrele de pe lună erau diferite de orice pietre de pe pământ, deşi erau făcute din aceleaşi elemente, pentru că aceste elemente – siliciu, fier, aluminiu, titan şi calciu – erau combinate împreună în feluri diferite. Cele mai multe pietre erau ca sticla, indicând că probabil o mare parte din materialul de pe suprafaţa lunii este alcătuit din particule fine de sticlă şi pietre cu aspect sticlos, făcute printr-o căldură intensă cândva, în trecut.

Un experiment interesant a testat efectul prafului lunii pe care acesta l-ar putea avea asupra creşterii plantelor. Când materialul de pe lună a fost folosit ca agent de fertilizare, unele plante au crescut mai bine, iar altele mai rău. Se pare că rezultatele depindeau de prezenţa sau absenţa elementelor chimice de care aveau nevoie acele plante.

Aşa că luna este şi obişnuită şi unică, în acelaşi timp. Există secrete aici, dar satelitul pământului nu are viaţă pe el, şi aparent, nici materie nouă.

Textul de astăzi este o făgăduinţă către regele persan Cir, că Dumnezeu îi va da bogăţiile naţiunilor cucerite. Dumnezeu ne-a descoperit comori ale ştiinţei, ca noi să putem învăţa despre El ca al nostru Creator.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video