COPACUL CARE SÂNGEREAZĂ

În care avem răscumpărarea, prin sângele Lui iertarea păca­telor.
Coloseni 1:14

Există cam şase sute de specii şi varietăţi de eucalipt, dintre care toate, cu excepţia a şase, sunt originare din Australia şi doar una nu se găseşte acolo. Aceşti copaci, care pot atinge 90 m în înălţime, cresc în păduri mari doar într-o zonă mică din Australia.

Eucalipţii au câteva modalităţi de a supravieţui dezastrelor naturale cum ar fi focul, seceta şi îngheţul, dar nu trăiesc atât de mult ca stejarii şi coniferele din Emisfera Nordică. Ei par mai vulnerabili la fungi şi termite decât copacii care trăiesc foarte mult. Ramurile lor lungi îi expun la vătămări severe din partea vântului, ceea ce le expune lemnul interior atacuri­lor fungilor şi insectelor, care uneori ucid copacul. Eucalipţii trăiesc, în medie, 200 până la 400 de ani, cei mai bătrâni ajungând chiar la 1000 de ani.

Unele specii de eucalipt, totuşi, deţin un sistem de apărare remarcabil împotriva invaziei de fungi şi insecte. Imediat ce o rană apare în scoarţa copacului, zona afectată este inundată cu un lichid roşu şi lipicios numit „kino”. Şi îndată ce kino vine în contact cu aerul, se întăreşte într-o masă de un roşu aprins, care sigilează rana de elementele şi inamicii care o ata­că.

Lichidul se scurge uneori cu atâta forţă dinăuntru încât insectele sunt îndepărtate instantaneu şi pot chiar să fie prinse în substanţă, când aceasta se întăreşte. În emisfera nordică vedem de multe ori acelaşi lucru la conifere, când o rană determină copacul să sigileze zona cu o răşină lipicioasă şi albă.

Într-o zi un Om – pe nume Isus – atârna de un lemn când un soldat roman şi-a aruncat suliţa în coasta Sa. Puterea sângelui care a fost astfel vărsat este inimaginabilă. Ea îndepărtează toate forţele păcatului care ar invada inima, chiar şi a celui mai slab dintre copiii lui Dumnezeu şi sigilează viaţa celor care Îl acceptă pe Isus, făcând posibil pentru ei să crească tari în El, din punct de vedere spiritual.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor