PĂSĂRILE ADĂPOST

În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt eu să fiţi şi voi.
Ioan 14:2,3

În pădurile din Australia şi Noua Guinee, există nişte construcţii care arată ca nişte căsuţe mici de jucărie, făcute de copii. De fapt, ele sunt adăposturi făcute de masculii păsărilor-adăpost pentru a atrage o parteneră. Masculul pasăre-adăpost nu are un penaj foarte colorat ca să atragă o femelă, aşa ca alte păsări. În schimb, el face împrejurimile atrăgătoare, folosindu-și iscusinţa în arhitectură. Adăpostul foloseşte doar ca loc de curtare a femelei, totuşi. Ea construieşte mai târziu un cuib în altă parte şi creşte singură puii.

Adăposturile au una dintre următoarele trei forme: platformă, stâlp sau bulevard, fiecare construită de diferite specii de păsări adăpost. Pasărea adăpost cu dinţi curăţă o platformă circulară, care are în diametru 7-12 cm, pe sol, în pădure, acoperind locul cu frunze proaspete, pe care le înlocuieşte pe măsură ce se ofilesc.

Grădinarul fără moţ este un constructor de stâlpi. Această pasăre adăpost face o piramidă de beţe în jurul bazei unui copac mic, până când ajunge la o înălţime de 1 m sau 2. El construieşte apoi o piramidă mai mică, lângă un alt copac din apropiere şi formează după aceea un arc în spaţiul dintre ele, cu beţe şi plante agăţătoare.

Pasărea-adăpost cu pete acoperă o zonă de 1 m în diametru, cu un strat de rămurele de 20 cm. Apoi ridică două ziduri paralele, ancorând beţe de 40 cm în rămurelele de pe jos, făcându-şi pasajul lung de jumătate de metru până la 1 metru, între cele două ziduri.
Pasărea adăpost regent adaugă ceva ideii acestui bulevard, vopsind interiorul zidurilor. Folosind un smoc de frunze drept pensulă, masculul regent mâzgăleşte cu o „vopsea” verde albăstruie, din cărbune şi alţi pigmenţi amestecaţi cu salivă.

Aceste păsări lucrează zile în şir, făcând pregătiri demne de miresele lor. Şi Isus, ca mire al bisericii Sale, pregăteşte un loc pentru ea, mireasa Lui, în ceruri. N-ar fi minunat să fii acolo ca martor când Isus va spune bun venit miresei Sale în locul pregătit de El?

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video