COCHILII OTRĂVITOARE

Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte.
Proverbe 14:12

Oricât de incredibil ar părea, unele specii de creaturi cu cochilii sunt mai periculoase decât şerpii cu clopoţei. Otrava din pumnalele pe care le poartă aceste cochilii este destul de puternică să ucidă o persoană în câteva ore. Pumnalele sunt prevăzute pentru protejare împotriva inamicilor naturali, cum ar fi peştii, alte scoici sau o caracatiţă, ca şi pentru uciderea creaturilor marine cu care se hrănesc scoicile.

Toate scoicile cu cochiliile în formă de con, frumos ornamentate, din apele tropicale şi subtropicale, sunt carnivore şi toate au pumnale. Totuşi, unele dintre ele poartă pumnale neotrăvitoare, în timp ce altele au pumnale otrăvitoare, iar unele sunt mai periculoase decât altele. Una dintre cele mai mortale scoici este conul textil, o cochilie galben aprins, decorată cu pete albe şi linii galbene unduitoare.

O examinare a conului textil arată că pumnalul mortal este conţinut în proboscida sa musculară. Ca o sabie în teacă, lama lungă, ascuţită şi curbată, cu mustăţi la capăt, poate fi scoasă afară sau trasă înăuntru de mușchii puternici de la bază. Un tub duce de la baza pumnalului spre un sac cu otravă. Când lama este scoasă afară, sacul este comprimat şi otrava ţâşneşte dincolo de vârful lamei cu câţiva centimetri. Cochilia îşi lasă deseori lama în victimă, dar întotdeauna ea are rezerve de înlocuire la îndemână.

Oamenii care locuiesc în Mările Sudului recunosc varietăţile de cochilii otrăvitoare şi pot, de obicei, să-i evite înţepătura. Când sunt accidental loviţi, ei storc rana, pentru ca sângele să spele cea mai mare parte a otrăvii. Fără acest tratament ar muri.

Unii oameni, necunoscători ai cochiliilor con, încep să le adune în ideea că vor face repede avuţii, doar ca să fie înjunghiaţi de moarte înainte să-şi dea seama ce s-a întâmplat.

Uneori, natura noastră umană ne conduce în direcţii care ni se par bune, dar la sfârșit, vedem că aceste căi nu sunt înţelepte. Încrezându-ne în propria noastră înţelepciune, deseori facem greşeli. Când ne încredem în Isus, care este Izvorul înțelepciunii, vom fi salvaţi din necazuri.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor