CEASUL INTERN

El îmi trezeşte în fiecare dimineaţă, El îmi trezeşte fn fiecare dimineaţă urechea, să ascult cum ascultă nişte ucenici.
Isaia 50:4

Te-ai întrebat vreodată ce te trezeşte dimineaţa? Ai putea spune: ceasul meu deşteptător. Dar chiar când ceasul nu sună, tot te trezeşti şi, de obicei, chiar la timp. Unii oameni pot decide la ce oră vor să se trezească, chiar dacă este dimineaţa foarte devreme.

Când eram în colegiu, am început să mă întreb cum de ştiu păsările când să se trezească. Multe dintre ele încep să cânte înainte de ivirea zorilor. Primăvara, ele cântă cu adevărat în acel moment al zilei. Se numește „corul zorilor”, pentru că toate păsările cântând împreună formează o melodie minunată, în întunericul dimineţii. Şi ele continuă să cânte până după ce se ivesc zorii, când încep să caute hrană. Aşa că m-am mirat cum de aceste păsări ştiau când să se trezească şi să înceapă să cânte.

Am citit cât de mult am putut ca să aflu despre acest lucru, dar nimeni nu părea să ştie. Unii specialişti s-au gândit că ivirea zorilor era cea care trezea păsările. Aşa că am aranjat un experiment cu un aparat foarte sensibil la lumină, ca să aflăm dacă ele se trezeau când venea o lumină foarte mică. Am aflat că ele începeau să cânte înainte să existe vreo cantitate de lumină măsurabilă. Altceva le trezea.

Nu cu mult timp în urmă, am aflat care este răspunsul probabil. Oamenii de ştiinţă au aflat că animalele, la fel ca omul, au un ritm zilnic, în interiorul lor. Există un fel de ceas în noi, care determină multe lucruri pe care le facem, cum ar fi trezitul de dimineaţă.

Unele experimente cu vrăbii oarbe au descoperit că şi atunci când păsările nu aveau cum să ştie dacă este lumină, ele trăiau, totuşi, după ritmul zilnic de 24 de ore.

Textul nostru este o profeţie că Isus va comunica în fiecare dimineaţă cu Tatăl Său. În acelaşi fel, Tatăl nostru ceresc va comunica cu noi, în binecuvântare şi părtăşie, dacă ne predăm Lui aşa cum a făcut şi Isus.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video