SEMINŢE VII

Iată ce înţeles are pilda aceasta: „Sămânţa este Cuvântul lui Dumnezeu’”.
Luca 8: 11

În interiorul fiecărei seminţe vii se află esenţa, atât a plantei care o produce cât şi a plantei care se va naşte. Când se formează o sămânţă, ea primeşte viaţă de la planta mamă, reţinând acea viaţă pentru un număr de ani.

Fiecare sămânţă conţine un model complet al plantei care va deveni. Acest model i-a fost dat de către părinţii ei. Fiecare sămânţă fertilă reprezintă, desigur, unirea ambelor părţi părinteşti – polenul şi ovulul.

Fiecare sămânţă vine echipată cu propriul depozit de hrană, pentru început. Această hrană formează, pentru embrionul plantei, partea principală a seminţei şi este cea mai mare parte a ceea ce mâncăm la porumb, fasole, grâu şi alte alimente din seminţe. Dar după ce planta nouă a folosit depozitul din interiorul ei, va trebui să-şi găsească hrană în mediul ambiant. Acest lucru îl găseşte când este plantată într-un sol bun.

Atâta timp cât sămânţa rămâne uscată, nu va creşte şi, în cele din urmă, va muri. Dar dacă există căldură şi umezeală, seminţele vii vor încolți. După ce pericolul îngheţului a trecut, fermierul plantează semintele într-un sol adecvat, depinzând, apoi, de ploaie sau de irigaţii pentru umezeală.

Dacă i se oferă condiţii adecvate, nimic nu împiedică sămânţa vie, fertilă să încolţească. Curând după încolţire, planta începe să producă propria hrană, prin binecunoscutul dar puţin înţelesul proces al fotosintezei.

În Luca, sunt redate cuvintele lui Hristos spunând parabola semănătorului, apoi explicând-o: „Sămânţa este Cuvântul lui Dumnezeu”. Hristos, sau slujitorii Săi, care pot fi eu sau tu, plantează sămânţa Cuvântului în inimile oamenilor. Apoi Duhul Sfânt, uneori reprezentat ca ploaie în Biblie, şi Hristos, Soarele Neprihănirii, fac lucrarea necesară pentru germinare şi creştere a seminţei. Dacă inimile noastre sunt tipul adecvat de sol pentru că dorim ca Isus să producă în noi roadele pe care El le dorește, sămânţa va încolţi şi va rodi în noi, iar oamenii vor începe să vadă acest lucru din felul în care trăim.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video