DESPRE ÎNTUNERIC ŞI PISICI MARI

Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina Lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”
Ioan 8:12

Există, aşa cum ştim cu toţii, nişte membri mari ai familiei pisicilor, care vânează doar noaptea. Am citit că unii închinători la demoni, din anumite ţări, se îmbracă în pieile acestor animale şi apoi, la adăpostul întunericului, fac rău altor oameni.

În unele părţi ale lumii unde pisici mari, cum ar fi leoparzii, tigrii şi jaguarii, trăiesc în stare sălbatică, există rapoarte repetate că mustăţile acestor animale pot ucide fără să lase nici o urmă a cauzei morţii.

Un naturalist care studia animalele africane, a găsit un grup de băștinași care aveau o societate secretă de războinici, numită Societatea Leopardului. Doar membrii acestei societăţi ştiau cum trăieşte leopardul, unde vânează sau ce rol joacă în activităţile Societăţii Leopardului.

Naturalistul a jupuit un leopard şi l-a păstrat pentru studii. Odată, în timp ce îl jupuia, mustăţile animalului au dispărut. Omul de ştiinţă a descoperit în cele din urmă că fuseseră luate de şeful celor care se ocupau cu jupuirea, al cărui tată era unul dintre conducătorii Societăţii Leopardului. Prin cel care îl ajuta la jupuit, naturalistul a putut afla cum provocau mustăţile moartea.

Mustăţile sunt tăiate foarte mărunt, apoi amestecate în hrana victimei, care nu bănuieşte nimic. Apoi ele se instalează în mucoasa stomacului, producând o infecţie care, de obicei, provoacă moartea.

Ceremoniile şi faptele Societăţii Leopardului sunt rele. Şi ele sunt făcute în întuneric.

Astfel de practici sunt incluse în cuvintele lui Isus: „oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina pentru că faptele lor erau rele” (Ioan 3:19). El n-a vrut să spună că întunericul nopţii este rău, ci vorbea despre dorinţa celor răi de a-şi ascunde faptele rele.

Textul nostru poate fi înţeles în două moduri. Mai întâi, persoana care îl urmează pe Isus nu va dori să-şi ascundă faptele; ea nu are nimic de ascuns. În al doilea rând, cel care îl urmează pe Isus va avea o viaţă luminată de adevăr.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video