BROASCA OTRAVĂ-DE-SĂGEŢI

Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis, … nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.
Ioan 5:24

Cele mai frumoase broaşte din lume sunt atât de ucigătoare încât băștinașii din America Centrală şi de Sud folosesc otrava din corpurile lor ca să-şi ungă vârfurile săgeţilor. Aceste broaşte, numite pe drept broaştele otravă-de-săgeţi, se găsesc doar în America tropicală. O specie dintre ele locuieşte în insula Cuba. Este cea mai mică broască din lume, măsurând mai puţin de 1 cm în lungime.

Frumuseţea izbitoare a acestor broaşte, care apar în culori cum ar fi galben, roşu, verde smarald şi negru, se crede a fi un semnal de alarmă pentru toţi prădătorii. Dacă un animal prinde o broască de acest fel, rezultatul este moarte sigură.

Broasca kokoi, un tip de broască otrăvitoare, care trăieşte în Columbia, conţine în corpul său cea mai puternică otravă cunoscută de om. A treizeci mia parte dintr-un gram din această otravă este suficientă ca să ucidă un om. Nu e de mirare că se spune că dacă eşti atins de vârful uneia dintre săgeţile otrăvite ale indienilor, este suficient ca să mori.

Doar recent s-a descoperit că otrava acestor broaşte conţine un drog foarte folositor, care poate salva vieţi. Această substanţă chimică acţionează foarte asemănător substanţei pe care o produce corpul tău în glanda suprarenală, care este foarte importantă pentru funcţionarea adecvată a sistemului nervos. N-ar fi extraordinar dacă broasca otravă-de-săgeţi ar deveni un animal salvator de vieţi în loc să mai fie un mesager al morţii? Totul depinde de cum este folosită.

Cam tot aşa a fost şi când îngerul morţii a trecut prin Egipt. Pentru unii, el a însemnat moarte. Dar pentru cei·care au crezut, a însemnat viaţă şi eliberare din sclavie. Mai apoi, cei din pustie care priveau la cruce, trăiau; iar cei care o dispreţuiau, refuzând acest act, mureau. Calea lui Dumnezeu este minunată, dar nu poate fi deviată sau răsucită astfel încât să se potrivească ideilor noastre privind ceea ce este bine. Cel mai bine este aşa cum spune Dumnezeu. Când credem în Isus, trecem de la o condiţie care aduce moartea la o condiţie care aduce viaţă veşnică.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor