SLAVA DEȘERTULUI

Pustia şi ţara fără apă se vor bucura; pustietatea se va veseli şi va înflori ca trandafirul.
Isaia 35:1

Primăvara, când florile de cactus sunt în plină înflorire, poţi să-ţi faci, cât de cât, o idee de cum va fi pe noul pământ, când deşertul va înflori ca trandafirul. Pentru nişte plante aparent greşite, cactuşii produc flori surprinzător de frumoase. Ele pot fi de un roşu aprins, galben şi roz, precum şi alb strălucitor şi pot atinge diametrul de până la 15 cm. Unele plante, cum ar fi cereusul care înfloreşte noaptea, sunt sensibile la lumină, astfel că înfloresc doar noaptea, parfumând aerul pe distanţe de kilometri în jur.

Cactusul apare într-o varietate de forme şi mărimi. Cactusul lămâie are tulpini lemnoase şi frunze late cu ţepi în locul în care frunza se uneşte cu tulpina. Are flori roşii, galbene sau albe şi produce nişte fructe galbene. Observatorul ocazional nici măcar nu şi-ar da seama că această plantă a fost un cactus. Cactusul butoi este cel mai mare, ca grosime. Este cunoscut ca „prietenul călătorului” pentru că un călător însetat îi poate tăia vârful tulpinei, zdrobi pulpa şi găsi o soluţie apoasă care este reconfortantă

Saguaro este cel mai înalt cactus – există plante în vârstă de 200 de ani din această specie, având au o înălţime de 12 m. Şoimii îşi fac cuiburi în furcile acestor cactuşi, iar bufniţele şi ciocănitorile îşi fac cuibul în găurile din centrul tulpinilor înalte.

Cactusul piatră vie este un exemplu bun de plantă colorată pentru protecție. La prima vedere, el pare o piatră care creşte, dar produce minunate flori albe, roz sau violet.

Vorbind despre piatra vie, îmi amintesc o experienţă pe care au avut-o copiii lui Israel când au mers prin deşert, în drum spre Țara Făgăduită. Când n-au mai avut apă, Dumnezeu a făcut ca apa să curgă dintr-o stâncă şi ei au avut tot ce le trebuia chiar acolo, în acel deşert încins. Acea stâncă Îl reprezenta pe Isus, piatra vie, care stinge setea celor care Îl doresc, din punct de vedere spiritual.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor